Εμειναν μόνο πέντε λευκοί ρινόκεροι του Βορρά στον κόσμο

Μόνο πέντε λευκοί ρινόκεροι του Βορρά απομένουν στον κόσμο, μετά το θάνατο σε αμερικανικό ζωολογικό κήπο ενός ζώου του υποείδους αυτού, το οποίο κινδυνεύει να εξαφανιστεί.

Ο ρινόκερος με το όνομα Ανγκαλίφου, ηλικίας περίπου 44 ετών, πέθανε από γηρατειά την Κυριακή στον ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο, στην Καλιφόρνια, ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, η εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου Ντάρλα Ντέιβις.

Οι άλλοι επιζώντες εκπρόσωποι του είδους αυτού βρίσκονται άπαντες σε αιχμαλωσία. Σ’ αυτούς περιλαμβάνονται ένας ηλικιωμένος θηλυκός ρινόκερος στον ίδιο ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο, τρεις στην Αφρική και ένας στην Τσεχική Δημοκρατία.

Οι φύλακες του ζωολογικού κήπου του Σαν Ντιέγκο είχαν προσπαθήσει ανεπιτυχώς να ζευγαρώσουν τους δύο ρινόκερούς τους.

Ένα άλλο αρσενικό του είδους αυτού ικανό για αναπαραγωγή, ονόματι Σούνι, είχε πεθάνει τον Οκτώβριο στο καταφύγιο Ολ Πεζέτα της Κένυας.

Αυτά τα επιβλητικά χορτοφάγα ζώα, τα οποία κατάγονται από την κεντρική και την ανατολική Αφρική, αποδεκατίσθηκαν από τους λαθροθήρες για τις αφροδισιακές ιδιότητες που υποτίθεται πως έχει το κέρατό τους, το οποίο θεωρείται πολύτιμο για την ασιατική φαρμακοποιία.

Το υποείδος έχει σχεδόν εξαφανισθεί εξαιτίας επίσης των πολέμων στην Αφρική, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF).

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64109704