ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Ημερίδα για επιχειρηματικές δραστηριότητες σε περιοχές Natura 2000

Ημερίδα με θέμα: «Επιχειρηματικές δραστηριότητες σε περιοχές Natura 2000 και δυνατότητες ανάπτυξης στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020», θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2016 στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος LIFE-Stymfalia.

Το LIFE-Stymfalia, που συντονίζει η Τράπεζα Πειραιώς σε στενή συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, έχει ως στόχο την αποκατάσταση της λίμνης Στυμφαλίας και την εξασφάλιση των οικονομικών πόρων για τη συνέχιση της προστασίας της, μέσα από την ίδια τη διαχείρισή της.

Σκοπός της ημερίδας είναι να αναδειχθεί ότι μία προστατευόμενη περιοχή δεν είναι αναγκαστικά «ανενεργή» και να δοθεί το στίγμα της αναπτυξιακής προοπτικής των περιοχών που ανήκουν στο ευρωπαϊκό οικολογικό δίκτυο Natura 2000, όπως η λίμνη Στυμφαλία. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη σύνδεση των περιοχών αυτών με δραστηριότητες πρωτογενούς παραγωγής (βιολογική γεωργία), τουρισμού (οικοτουρισμός, ορνιθοπαρατήρηση, μονοπάτια-πεζοπορίες) και που αφορούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Μια τέτοια ανάπτυξη, όπως επιχειρείται για την περιοχή της λίμνης Στυμφαλίας με το πρόγραμμα LIFE-Stymfalia, με κριτήριο το σεβασμό στο περιβάλλον και με τη δυναμική συνεργασία των τοπικών κοινωνιών, θα μπορέσει να αποτελέσει παράδειγμα μακροχρόνιας οικονομικής και κοινωνικής ευημερίας.