Παπούτσια από τα απόβλητα των ωκεανών δημιούργησε η Adidas

Νέα αθλητικά παπούτσια, διαφορετικά από τα συνηθισμένα, παρουσίασε η αθλητική εταιρεία Adidas. Η καινοτομία τους δεν έγκειται σε κάποια πρωτοποριακή πατέντα, αλλά στο γεγονός ότι είναι φτιαγμένα αποκλειστικά από απόβλητα που βρέθηκαν στους ωκεανούς!

Με στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό για το ζήτημα αυτό, η γερμανική εταιρία αθλητικών ειδών έχει ενώσει τις δυνάμεις της με την «Parley for the Oceans», μια οργάνωση που ιδρύθηκε το 2013 και είναι αφιερωμένη στην ανάληψη έργων για την προστασία και τη διατήρηση των ωκεανών της Γης.

Σε μια εκδήλωση της «Parley for the Oceans» την περασμένη εβδομάδα, το στέλεχος της Adidas Eric Liedtke και ο ιδρυτής της οργάνωσης Cyrill Gutsch αποκάλυψαν ένα πρωτότυπο παπούτσι, κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανακυκλωμένα απορρίμματα και δίχτυα που βρίσκονταν παράνομα στον ωκεανό.

Όπως δήλωσε ο κ. Gutsch: «Στην “Parley for the Oceans” στόχος μας είναι να ενισχύσουμε την ευαισθητοποίηση του κοινού και να εμπνεύσουμε νέες συνεργασίες, που μπορούν να συμβάλλουν στην προστασία και τη διατήρηση των ωκεανών. Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που έκανε η Adidas είναι μαζί μας σε αυτή την αποστολή και βάζει τη δημιουργική της πινελιά για να δείξει ότι είναι όντως εφικτό να μετατραπεί το πλαστικό των ωκεανών σε κάτι εκπληκτικό».

Το πρωτοποριακό παπούτσι, το οποίο δεν έχει όνομα, δεν μπορεί να διατεθεί στο κοινό στη σημερινή του μορφή, αλλά η γερμανική εταιρεία σχεδιάζει πολύ σύντομα να το αλλάξει αυτό. Σε ευρύτερο πλαίσιο, η Adidas με την «Parley for the Oceans» ετοιμάζουν την κυκλοφορία μιας σειράς από προϊόντα που κατασκευάζονται από πλαστικά των ωκεανών αργότερα αυτό το έτος.