Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου, 2025
14.1 C
Athens

ΠΕΠΙΕΘ για το περιστατικό με τον καρχαρία στην Κάρπαθο – «Να παραμείνουν σε επαγρύπνηση οι Λιμενικές Αρχές»

Συναγερμός έχει σημάνει στην Κάρπαθο για τον τεράστιο λευκός καρχαρία που εμφανίστηκε στην θαλάσσια περιοχή. Ψαράδες που έπλεαν με το καίκι τους στην περιοχή κατέγραψαν τον καρχαρία που ξεπερνούσε τα τέσσερα μέτρα. 

«Ήρθε για να φάει την τούνα που έπλεε, αυτό τον προσέλκυσε», εξήγησε ο ψαράς, για τον καρχαρία που είδαν οι αλιείς το πρωί της Τετάρτης.

@zafiriskazilieris

♬ πρωτότυπος ήχος – Zafiris Kazilieris

ΠΕΠΙΕΘ: «Να παραμείνουν σε επαγρύπνηση οι Λιμενικές Αρχές»

Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθούμε το πρόσφατο περιστατικό κατά το οποίο ένας μεγάλος λευκός καρχαρίας εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή της Καρπάθου, γεγονός που καταγράφηκε από επαγγελματίες αλιείς.

Η εμφάνιση ενός τέτοιου μεγάλου θαλάσσιου αρπακτικού, κοντά σε αλιευτικά σκάφη και σε ζώνη όπου διεξάγεται ενεργά η επαγγελματική και ερασιτεχνική αλιεία, εγκυμονεί προκλήσεις για την ασφάλεια των ανθρώπων της θάλασσας αλλά και για την ισορροπία του θαλάσσιου οικοσυστήματος.

Ως κοινωνία με βαθιές ναυτικές ρίζες και ως φορείς που εκπροσωπούμε τους ανθρώπους της θάλασσας, καλούμε για ενισχυμένη επαγρύπνηση και συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές λιμενικές, περιβαλλοντικές και αλιευτικές ώστε να αξιολογηθεί άμεσα η κατάσταση, να εκδοθούν ενδεχόμενες συστάσεις προς τους ψαράδες και τους λουόμενους, και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα προς ενημέρωση των επαγγελματιών της θάλασσας και όσων ασχολουνται με θαλάσσια σπορ.

Η προστασία της ζωής, η διαφύλαξη του θαλάσσιου περιβάλλοντος και η απρόσκοπτη άσκηση της ναυτικής και αλιευτικής σε ασφαλές πλαίσιο είναι υποχρέωσή μας.

Ροή Ειδήσεων

Παναθηναϊκός-Αρμάνι: Οι διαιτητές του αγώνα

Γνωστοί έγιναν οι διαιτητές που θα διευθύνουν την αναμέτρηση...

Καιρός: Βροχή και κρύο σήμερα σε αρκετές περιοχές τις χώρας – Ποιες θα επηρεαστούν [Βίντεο]

Καιρός: Κρύο και τοπικές βροχές θα σημειωθούν σήμερα, Τετάρτη (10/12)...

Έλενα Παπαρίζου: Τα νεότερα για την υγεία της

Η Έλενα Παπαρίζου παραμένει στο νοσοκομείο, έπειτα από το...

Δωρεάν φάρμακα για την παχυσαρκία: Ξεκινά η διαδικασία – Εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση

Με τροποποίηση Κοινής Υπουργικής Απόφασης που υπεγράφη, ξεκινά η...

Σχετικά Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες