Νέα NAVTEX νότια της Κρήτης μετά από αίτημα της ExxonMobil

Την επέκταση των ερευνών για υδρογονάνθρακες στην περιοχή της Κρήτης που διεξάγει η ExxοnMobil, νοτιότερα του ορίου που προσδιόριζε η NAVTEX της 7ης Νοεμβρίου θα προβλέπει νέα, η οποία αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η επέκταση της περιοχής των σεισμικών ερευνών, θα γίνει ύστερα από αίτημα της εταιρίας, η οποία επισπεύδει τις διαδικασίες ώστε να έρθει ταχύτερα η στιγμή της ερευνητικής γεώτρησης που θα πιστοποιήσει την ύπαρξη ή μη αξιοποιήσιμων κοιτασμάτων.

Την ίδια ώρα, στην Αθήνα επανεμφανίστηκαν στελέχη της αμερικανικής Chevron, η οποία φέρεται να εξετάζει την δυνατότητα εισόδου της μέσω εξαγοράς μεριδίου σε υπό παραχώρηση περιοχές της Κρήτης και του Ιονίου.

Πάντως και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου από την πλευρά του, δήλωσε πως «κάνουμε ότι απαιτείται για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και αυτό που θα βγει να δώσει κέρδος για την πατρίδα».

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου προσέθεσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον και από δεύτερη εταιρία για να πραγματοποιήσει έρευνες. «Είναι ενέργειες που γίνονται στα πλαίσια του αρχικού σχεδίου, το οποίο είναι άρτια μελετημένο. Προχωράμε με βάση το χρονοδιάγραμμα, πάντοτε σεβόμενοι το διεθνές δίκαιο», σημείωσε.