Νέο γραφείο στην Αθήνα από την αμερικανική τράπεζα JP Morgan

Η αμερικανική τράπεζα JP Morgan ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα ανοίξει νέο γραφείο στην Αθήνα για να υποστηρίξει την ανάπτυξη των εργασιών της στη χώρα, μεταδίδει το Reuters. Το γραφείο θα στεγάσει ένα νέο Payments Innovation Lab, για το οποίο η εταιρεία θα προσλάβει μια ομάδα έρευνας και ανάπτυξης πληρωμών περίπου 50 ατόμων σε τοπικό επίπεδο –συμπεριλαμβανομένων ειδικών προϊόντων και μηχανικών– αναφέρει το πρακτορείο.

Στο νέο γραφείο θα μετακομίσουν και οι υπάλληλοι της JP Morgan που εδρεύουν ήδη στην Αθήνα και εργάζονται στις δραστηριότητες εταιρικής και επενδυτικής τραπεζικής και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και περιουσίας. «Η εταιρεία βρίσκεται σε ενεργές συζητήσεις για την εξασφάλιση του κατάλληλου ακινήτου για να φιλοξενήσει αυτή τη συναρπαστική επέκταση στη χώρα», ανέφερε η τράπεζα.

Το Payments Innovation Lab θα παρέχει έρευνα και ανάπτυξη στις δραστηριότητες παγκόσμιων πληρωμών της τράπεζας, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας με την Onyx, την επιχειρηματική μονάδα της JP Morgan που αξιοποιεί τεχνολογίες αιχμής, όπως το blockchain. Το εργαστήριο θα επικεντρωθεί στην υποστήριξη της ανάπτυξης της τεχνολογίας, της τεχνητής νοημοσύνης και της κρυπτογραφίας, που σχετίζονται με συστήματα πληρωμών.

«Θέλουμε να παραμείνουμε στην κορυφή της καινοτομίας στις πληρωμές και η νέα μας τοποθεσία στην Αθήνα θα αποτελέσει βασικό κέντρο για το έργο μας στις πληρωμές αιχμής», δήλωσε ο Τάκης Γεωργακόπουλος, παγκόσμιος επικεφαλής της JPMorgan Payments. Οι προσλήψεις για το Payments Innovation Lab θα ξεκινήσουν αμέσως, συμπεριλαμβανομένου ενός επικεφαλής του τμήματος.

«Η επένδυσή μας σε νέο γραφείο και τοπικό ταλέντο υψηλής ειδίκευσης αποτελεί απόδειξη της μακροπρόθεσμης δέσμευσης της JP Morgan στην Ελλάδα», δήλωσε ο Στέλιος Παπαδόπουλος, επικεφαλής της τράπεζας στη χώρα.