«Τουρισμός για όλους» : Σήμερα κληρώνονται τα κουπόνια των 150 ευρώ για δωρεάν διακοπές

Πραγματοποιείται σήμερα (16/9) η κλήρωση των voucher των 150 ευρώ για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους».

Το υπουργείο Τουρισμού θα διαθέσει επιπλέον 200.000 voucher διακοπών ώστε να τονωθεί η τουριστική αγορά και τον χειμώνα σε θέρετρα που είναι δημοφιλή κατά τους χειμερινούς και φθινοπωρινούς μήνες.

Όπως είχε δηλώσει και στη ΔΕΘ ο πρωθυπουγός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να επεκταθεί η τουριστική περίοδος και τον χειμώνα θα εγκριθούν πρόσθετα κονδύλια, καθώς «μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη τουριστική σεζόν του καλοκαιριού θέλουμε να δώσουμε πρόσθετα κίνητρα για την επέκταση της τουριστικής περιόδου, κυρίως μέσα από τη διεύρυνση του προγράμματος “Τουρισμός για Όλους”, ώστε να καλύψει ακόμη 200.000 νέους δικαιούχους».

Αμέσως μετά την κλήρωση των voucher οι νέοι δικαιούχοι θα ενημερωθούν εντός 3-4 ημερών είτε με sms είτε με mail, και μόλις πιστωθούν τα χρήματα, θα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για τις φθινοπωρινές ή χειμερινές τους διακοπές.

Μέσω άυλης ψηφιακής κάρτας τα 150 ευρώ

Η χορήγηση των χρημάτων γίνεται άμεσα, με τη μορφή άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, την οποία οι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν για διαμονή σε τουριστικά καταλύματα.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την χορήγηση των νέων voucher, είναι οι δικαιούχοι τους να μην έχουν λάβει επιταγή κοινωνικού τουρισμού ή άυλη ψηφιακή κάρτα του προγράμματος «Τουρισμός για Ολους».

Υπενθυμίζεται ότι το νέο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» προβλέπει επιδότηση στα 150 ευρώ για τις δαπάνες διαμονής, ψηφιακό τρόπο πληρωμής, επιτόπια αποζημίωση για τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων και ενισχυμένη επιδότηση 200 ευρώ για τους συμπολίτες μας με αναπηρία.