North Evia-Samos Pass: Χαμογελάει ξανά η Εύβοια - Στις 25 Αυγούστου οι αιτήσεις για τα voucher Σεπτεμβρίου

Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα της ψηφιακής πλατφόρμας για το North Evia – Samos Pass Σεπτεμβρίου, με τις αιτήσεις να ξεκινούν στις 25 Αυγούστου.

Το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα του υπουργείου Τουρισμού δίνει τη δυνατότητα σε επισκέπτες να ταξιδέψουν με ειδικά κουπόνια (voucher) και να ενισχύσουν με όποιον τρόπο μπορούν τη Βόρεια Εύβοια, που επλήγη πέρυσι από τις πυρκαγιές, αλλά και στη Σάμο, που είχε δοκιμαστεί από τον σεισμό του 2020.

Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια το πρόγραμμα
Για τις νέες επιταγές τουρισμού (γ’ φάση) που θα διατεθούν σύντομα καθώς και για τα έργα αποκατάστασης μίλησε στην ΕΡΤ ο Χρήστος Τριαντόπουλος, υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, τονίζοντας ότι δεν θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια για τους αιτούντες.

«Η τρίτη φάση είναι ένα καινοτόμο σχήμα, το οποίο έχει μια δυναμική, καθώς ό,τι δεν έχει αξιοποιηθεί από τις άυλες ψηφιακές κάρτες έρχεται και προστίθεται τους επόμενους μήνες. Στόχος μας ήταν να διοχετεύσουμε τον κόσμο τους μήνες που δεν είναι έντονη η δραστηριότητα, δηλαδή Ιούλιο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο», ανέφερε ο κ. Τριαντόπουλος.

Για τη συμμετοχή στο North Evia – Samos Pass δεν απαιτούνται εισοδηματικά κριτήρια, με μόνη προϋπόθεση να μην είναι κάτοικοι της περιοχής.

Στα 150€ για Β. Εύβοια και στα 300€ για τη Σάμο
Σύμφωνα με τον αρμόδιο υφυπουργό, τον Σεπτέμβριο προστίθενται άλλες 2.000 κάρτες που δεν αξιοποιήθηκαν στην Εύβοια, φτάνοντας συνολικά τις 9.400 κάρτες, και 4.400 για τη Σάμο.

«Οι κάρτες της Βόρειας Εύβοιας αντιστοιχούν σε 150 € η κάθε μία, τις οποίες ο πολίτης μπορεί να αξιοποιήσει σε καταλύματα, εστιατόρια, μεταφορές. Για τη Σάμο το ποσό είναι 300 € λόγω της ακτοπλοϊκής σύνδεσης», δήλωσε ο κ. Τριαντόπουλος, ενώ πρόσθεσε:

«Έχουμε περισσότερες από 13.800 άυλες ψηφιακές κάρτες που θα είναι προς διάθεση στις 25 Αυγούστου, με κόστος 2,7 εκατ. ευρώ. Ουσιαστικά, είναι ένα κίνητρο για να επισκεφθεί ο κόσμος τα δύο αυτά νησιά, που έχουν πληγεί».

Χαμόγελα φέτος στην Εύβοια – Μεγάλη η τόνωση για τη Σάμο

Όσον αφορά το αν βοήθησαν οι δύο πρώτες φάσεις του North Evia – Samos Pass, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Εύβοιας – Καρύστου, Μιλτιάδης Χέλμης, δήλωσε στην ΕΡΤ: «Χαμογελάμε φέτος. Έχει ανατραπεί το δυσάρεστο κλίμα που υπήρχε. Βοήθησε πάρα πολύ το Evia Pass τους προηγούμενους μήνες και εξαντλήθηκε πάρα πολύ γρήγορα. Ήταν πολύ καλή η κίνηση που έκανε η κυβέρνηση. Τον Αύγουστο πολλά Pass δεν μπόρεσαν να αξιοποιηθούν γιατί υπήρχαν αυξημένες πληρότητες».

Την τεράστια συμβολή του προγράμματος στον τουρισμό της Σάμου εξήρε, μιλώντας στην ΕΡΤ, και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου, Γιώργος Χατζηδημητρίου, τονίζοντας πως «ήταν φοβερή βοήθεια το Samos Pass για εμάς και ιδιαίτερα αυτό που περιμένουμε για τον Σεπτέμβρη».

Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου, η τουριστική σεζόν εξελίσσεται καλύτερα του αναμενομένου, με τους επαγγελματίες του κλάδου να κάνουν λόγο για καλύτερη χρονιά σε σχέση με το 2019.

«Τα πρώτα δείγματα της Fraport μάς δίνουν μια αύξηση 37% των αφίξεων σε σχέση με το 2021» είπε ο κ. Χατζηδημητρίου, ευχαριστώντας την κυβέρνηση για τη σημαντική βοήθεια.