"Βροχή" οι αιτήσεις στο Power Pass - Απλοποιήθηκε η διαδικασία

Με καταιγιστικό ρυθμό εξακολουθούν να υποβάλλονται αιτήσεις στο Power Pass για την αναδρομική επιδότηση των αυξήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί πάνω από 2,6 εκατ. αιτήσεις, ενώ η πλατφόρμα -που θα δέχεται αιτήσεις μέχρι τις 5 Ιουλίου- λειτουργεί δίχως προβλήματα. Οι μόνοι χρήστες που αντιμετώπισαν πρόβλημα ήταν εκείνοι που λαθεμένα «πείραξαν» τη διεύθυνση κατοικίας τους μετά την αρχική υποβολή της αίτησης στο Power Pass. Η συγκεκριμένη κατηγορία αφορά περίπου 2.500 πολίτες, οι οποίοι ουσιαστικά άλλαξαν στη φορολογική τους δήλωση τη διεύθυνση κατοικίας, μετά την αίτηση στο Power Pass και έκαναν εκ νέου ταυτοποίηση στην πλατφόρμα για το Power Pass.

Προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες που αλλάζουν τη διεύθυνσή τους στην ΑΑΔΕ μετά την υποβολή της αίτησης, το υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης τροποποίησε μερικώς το σύστημα. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, πλέον, για τις υπό εκκαθάριση αιτήσεις, προσωρινά δεν γίνεται ενημέρωση με τα στοιχεία τα οποία οι πολίτες άλλαξαν στη φορολογική δήλωση που κατέθεσαν μετά την υποβολή της αίτησης για την επιδότηση.

Επιπλέον, από το βράδυ της Πέμπτης, 30 Ιουνίου, οι πολίτες θα ενημερώνονται στην πλατφόρμα υποβολής της αίτησης για το Power Pass ότι, εφόσον επιλέξουν να περάσουν οι αλλαγές στα στοιχεία τους, θα χρειαστεί να υποβάλουν εκ νέου την αίτηση για το Power Pass.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 17 Ιουνίου, ημέρα που άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή, τονίζεται στις οδηγίες προς τους πολίτες ότι η αλλαγή διεύθυνσης πρέπει να γίνει πριν την αίτηση για το Power Pass, και πραγματοποιείται στην πλατφόρμα.