Σταϊκούρας στο 14ο Συνέδριο της ΝΔ: Η νέα κρίση θα πλήξει, αλλά δεν θα εκτρέψει την οικονομία

Αισιόδοξος για την αντιμετώπιση του αντίκτυπου και των παρενεργειών, των εν εξελίξει κρίσεων, εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Μιλώντας στο 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Σταϊκούρας έστρεψε τους προβολείς «στα ισχυρά θεμέλια που έχουμε θέσει τα τελευταία χρόνια», τα οποία όπως υποστήριξε «μας κάνουν να αισιοδοξούμε ότι η νέα κρίση δεν θα οδηγήσει σε μη αντιστρέψιμες καταστάσεις. Θα πλήξει αλλά δεν θα εκτρέψει την οικονομία».

Ο τσάρος της ελληνικής οικονομίας διαμήνυσε ότι «ως κυβέρνηση δημιουργούμε τις δημοσιονομικές δυνατότητες για γενναίες παρεμβάσεις και ουσιαστικές λύσεις», ενώ διαβεβαίωσε ότι «παρά τις μεγάλες φουρτούνες θα τα καταφέρουμε και πάλι, όπως άλλωστε έχουμε χρέος, θα οδηγήσουμε το εθνικό σκάφος σε ήρεμες θάλασσες Δημιουργώντας μία νέα σχέση εμπιστοσύνης με τους νέους ανθρώπους της χώρας στο μέλλον».

Ο Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε, ότι η κυβέρνηση αντιμετώπισε επιτυχώς τις μεγάλες απρόσμενες πολυεπίπεδες κρίσεις, σημειώνοντας, ότι «παρά τις πρωτόγνωρες αντιξοότητες τιμήσαμε με την ψήφο των πολιτών τηρήσαμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις και υλοποιήσαμε τα προγράμματά μας».

Ο υπουργός Οικονομικών έκανε διακριτή αναφορά στο διαφορετικό μίγμα πολιτικής που εφάρμοσε η Νέα Δημοκρατία: «Καταφέραμε με συστηματική και σκληρή προσπάθεια να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία και λειτουργική την οικονομία».