Άυλη κάρτα καυσίμων: Πώς θα δίνεται η επιδότηση - Δυνατή η χρήση όλου του ποσού εφάπαξ

Ο  γγ του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος εξήγησε τη διαδικασία βήμα – βήμα

Για το μέτρο της επιδότησης βενζίνη και τη σχετική διαδικασία μίλησε το πρωί στον ΑΝΤ1 ο Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος εξήγησε βήμα – βήμα τη διαδικασία στο πρατήριο και της «πληρωμής» της επιδότησης μέσω της άυλης κάρτας που θα έχει κατεβάσει ο δικαιούχος στο smartphone του, αφού εγγραφεί στην πλατφόρμα του gov.gr.

H σχετική πλατφόρμα στο gov.gr, αναμένεται στις αρχές Απριλίου. Εκεί «ο πολίτης θα πρέπει πολύ απλά και εύχρηστα να δηλώσει τον αριθμό του αυτοκινήτου για τον οποίο θα ήθελε να πάρει την επιδότηση καυσίμων», εξήγησε ο κ. Αναγνωστόπουλος. Κάθε πολίτης θα δηλώνει ένα αυτοκίνητο, όπως τόνισε.

Ο πολίτης θα μπορεί να επιλέξει τον τρόπο της άυλης ψηφιακής κάρτας. Σε αυτή την περίπτωση, θα πηγαίνει στο βενζινάδικο και θα πληρώνει με αυτή την άυλη χρεωστική κάρτα. Η άλλη εναλλακτική, για κάποιον που δεν έχει smartphone, είναι «να δηλώσει το IBAN που έχει και να γίνει η πίστωση του ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό».

Ο δικαιούχος της επιδότησης θα μπορεί να εξαντλήσει το ποσό του βοηθήματος που δόθηκε για τρεις μήνες ακόμη και σε μια επίσκεψη του στο πρατήριο καυσίμων, σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει ο κ. Αναγνωστόπουλος, όπως δήλωσε.