ΑΑΔΕ: Φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ από γνωστό νυχτερινό κέντρο

Περισσότερα από 3 εκατ. ευρώ έσοδα είχε αποκρύψει η επιχείρηση, σύμφωνα με τους ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, με αποτέλεσμα να μην αποδώσουν ΦΠΑ αξίας 700.000 ευρώ, κατά το εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2021.

Πρόκειται για μία σοβαρή υπόθεση συστηματικής φοροδιαφυγής που έφεραν στο φως της δημοσιότητας οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και αφορά απόκρυψη εσόδων από γνωστό νυχτερινό κέντρο της Αθήνας.

Η επιχείρηση ελέγχθηκε αρχικά στα τέλη Σεπτεμβρίου. Η Αρχή διαπίστωσε σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ των δηλωθέντων και των όσων καταγράφουν οι φορολογικοί μηχανισμοί.

Οι λογιστές της επιχείρησης δεν προσκόμισαν τα απαιτούμενα παραστατικά και τιμολόγια εντός της προθεσμίας που προβλέπει ο νόμος. Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ προχώρησαν στην επιβολή προστίμων και άρχισαν να αναλύουν τα στοιχεία που είχαν στη διάθεση τους.

Οι έλεγχοι έδειξαν ότι η απόκρυψη εσόδων για το 2019 και το 2020 ξεπέρασε τα 2 εκατομμύρια ευρώ και ο ΦΠΑ που δεν αποδόθηκε τα 500.000 ευρώ.

Ο έλεγχος συνεχίζεται στα βιβλία της επιχείρησης για τις παλαιότερες χρήσεις και έχει επίσης επεκταθεί σε φυσικά πρόσωπα που συνδέονται με αυτή.