Επεσαν οι υπογραφές στο «deal» του Facebook με την ελληνική Accusonus

Υπεγράφη κατά πληροφορίες η συμφωνία ανάμεσα σε «Facebook» και «Accusonus» δια της οποίας ο αμερικανικός πολυεθνικός όμιλος εξαγοράζει την ελληνική startup.

Το ακριβές ποσό ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό.

Tα προϊόντα της ελληνικής Accusonus, startup η οποία ιδρύθηκε το 2013, χρησιμοποιούνται από πολλούς βραβευμένους με Grammy παραγωγούς που έχουν συνεργαστεί με ηχηρά ονόματα της μουσικής βιομηχανίας, όπως οι Μπομπ Ντίλαν, Λου Ριντ, Σακίρα και πολλοί ακόμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Meta Platforms θα εξαγοράσει το 100% της Accusonus από τους ιδρυτές και μετόχους της Αλέξανδρο Τσιλφίδη, Ηλία Κοκκίνη και Μιχάλη Τζάννε, όπως και έτερο μέτοχό της, το κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών Big Pi Ventures, συμφερόντων Μάρκου Βερέμη, σε αποτίμηση (enterprise value) που κινείται στην περιοχή μεταξύ 70 και 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Ποια είναι η εταιρεία

Πρόκειται για εταιρεία που αναπτύσσει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, τα οποία βοηθούν στην επεξεργασία ήχου και βίντεο. Επαγγελματίες και μη έχουν τη δυνατότητα μέσω των αλγορίθμων της να επιδιορθώνουν άμεσα τον ήχο στα βίντεό τους, δίνοντας μάλιστα την εντύπωση πως έχουν γυριστεί εντός ενός επαγγελματικού στούντιο.

Η Accusonus δραστηριοποιείται στην Αθήνα και στην Πάτρα όπου διατηρεί γραφεία, ενώ η έδρα της είναι στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ. Παράλληλα η Facebook σχεδιάζει την ίδρυση θυγατρικής στη χώρα μας, προκειμένου να προχωρήσει και σε νέες εξαγορές.

Η Accusonus απασχολεί πάνω από 50 άτομα και σύμφωνα με στοιχεία του Crunchbase, μέχρι προσφάτως είχε σηκώσει 3,9 εκατ. δολάρια από την αγορά, γνωστοποιώντας το 2019 ότι εξασφάλισε επένδυση ύψους 3,3 εκατ. δολ. (Series A).

Στον γύρο εκείνο ηγήθηκε το ελληνικό Venture Friends και συμμετείχαν το επίσης ελληνικό Big Pi Ventures, το IQBility του ομίλου Quest, η PJ Tech Catalyst της Τράπεζας Πειραιώς, αλλά και μια ομάδα Αμερικανών επενδυτών υπό τον Michael Tzannes, συνιδρυτή της accusonus και πρώην CEO της εταιρείας Aware, η οποία πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη της τεχνολογίας DSL.