Ως Hilton θα ανοίξει το 2024 το «Πεντελικόν»

Μπορεί το ξενοδοχείο-τοπόσημο της Αθήνας, το Hilton, να έκλεισε στα τέλη Ιανουαρίου για να αναβαθμιστεί σε ολοκληρωμένο προορισμό σε συνεργασία με τα σήματα Conrad και Waldorf Astoria, brands του Hilton Group, ωστόσο η Hilton προχωράει τώρα και στην ανάπτυξη δύο ακόμα ξενοδοχείων στην Αττική με τα σήματά της Curio Collection by Hilton και Hampton by Hilton.

Το άνοιγμα των ξενοδοχείων θα γίνει σε συνεργασία με τον επιχειρηματία Θεόδωρο Δουζόγλου, ιδιοκτήτη των δύο ακινήτων, τα οποία είναι το ξενοδοχείο «Πεντελικόν» στην Κηφισιά και ένα ακόμα ξενοδοχείο στην Καστέλλα. Η εξέλιξη έρχεται επτά χρόνια μετά την πρώτη ηχηρή εξαγορά Δουζόγλου στην Ελλάδα και ειδικότερα του «Πεντελικόν», που έκτοτε παραμένει κλειστό. Το επενδυτικό όχημα του εκ Βενεζουέλας ορμώμενου ομογενούς επιχειρηματία είναι η SCD Group LTD. Σημειώνεται πως το 2018 ο επιχειρηματίας ενέταξε αυτά όπως και άλλα ακίνητά του στο πλαίσιο των ευεργετημάτων του αναπτυξιακού νόμου.

Χθες Τετάρτη, Hilton και SCD Group ανακοίνωσαν τα σχέδια για το άνοιγμα των δύο ξενοδοχείων ως μέρος μιας συμφωνίας διαχείρισης. Το «Πεντελικόν», που θα ενταχτεί στην αλυσίδα Curio της Hilton, θα είναι ένα ξενοδοχείο 117 δωματίων και αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του ξανά το 2024. Το Hampton by Hilton Piraeus στο Μικρολίμανο θα είναι ένα ξενοδοχείο 83 δωματίων. Ο Patrick Fitzgibbon, ανώτερος αντιπρόεδρος ανάπτυξης Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής της Hilton, θυμίζει πως τους τελευταίους 12 μήνες ο όμιλος έχει επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό του σε βασικούς πολυτελείς προορισμούς στην Ελλάδα με τέσσερα νέα ξενοδοχεία (συμπεριλαμβανομένων του Hilton της Αθήνας και του Royal Senses Resort & Spa Crete) και ισχυρίζεται πως η νέα συμφωνία με τον Θ. Δουζόγλου επιτρέπει τη μεγέθυνσή της με δύο από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα brands της Hilton στην Ευρώπη.

«Το ακμάζον λιμάνι του Πειραιά και η ζωντανή γειτονιά της Κηφισιάς, που είναι γεμάτη με καταστήματα γνωστών σχεδιαστών, εστιατόρια και κεντρικά γραφεία διε-θνών εταιρειών, είναι ιδανικές τοποθεσίες για να υποδεχθούν αυτά τα brands στην αθηναϊκή αγορά», αναφέρει.

Η Hilton σε συνεργασία με τον Θεόδωρο Δουζόγλου θα ανοίξει ένα ακόμα ξενοδοχείο στην Καστέλλα.

Ο Θεόδωρος Δουζόγλου χαρακτηρίζει την ανάκαμψη του τουρισμού στην Ελλάδα πολλά υποσχόμενη και εκτιμά ότι «με τόσο μεγάλη και ανεκπλήρωτη επιθυμία για ταξίδια, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για την ανάπτυξη ξενοδοχείων υψηλής ποιότητας στην Αθήνα».

Στο «Πεντελικόν» θα προχωρήσει επένδυση ύψους 18 εκατομμυρίων ευρώ

Στο «Πεντελικόν» θα προχωρήσει επένδυση ύψους 18 εκατομμυρίων ευρώ από τον όμιλο Δουζόγλου για την ανακαίνιση των εγκαταστάσεών του ενόψει του rebranding. Στα 117 δωμάτια του «Πεντελικόν», που θα λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, θα περιλαμβάνονται και 13 σουίτες, ενώ το ξενοδοχείο θα διαθέτει γυμναστήριο, spa, εσωτερική και εξωτερική πισίνα και τρεις αίθουσες συνεδριάσεων σε 1.300 τετραγωνικά. Στο ακίνητο της Καστέλλας θα γίνει ανακαίνιση ύψους 5,5 εκατ. ευρώ και θα λειτουργήσουν, μεταξύ άλλων, τέσσερις αίθουσες συσκέψεων συνολικής επιφάνειας 120 τετραγωνικών και εξωτερική πισίνα.

Ο όμιλος Δουζόγλου, μετά επτά έτη επενδύσεων στην Ελλάδα, εμφανίζεται σήμερα να ελέγχει χαρτοφυλάκιο με περίπου 90 ακίνητα, με εκτιμώμενη αξία άνω των 320 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τον ίδιο, τόσο εμπορικά και logistics όσο και φιλοξενίας, όπως το ξενοδοχείο «Λητώ» στη Μύκονο που αγοράστηκε το 2016 ή το κτίριο του ΟΤΕ στη γωνία Σταδίου και Χρήστου Λαδά, δίπλα στην Παλαιά Βουλή.

Πηγή: Καθημερινή