Επισπεύδεται η θέσπιση του νέου κατώτατου μισθού- Τροπολογία του υπ. Εργασίας για τo νέο χρονοδιάγραμμα

Tην έναρξη της διαδικασίας αύξησης του κατώτατου μισθού εντός του τελευταίου δεκαημέρου του Ιανουαρίου, με προοπτική την έναρξη ισχύος των νέων κατώτατων αποδοχών από την 1η Μαΐου, προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας στη Βουλή.

 

1.Η αποστολή έγγραφης πρόσκλησης από την Επιτροπή Συντονισμού της διαβούλευσης προς εξειδικευμένους επιστημονικούς και ερευνητικούς φορείς για την σύνταξη έκθεσης για την αξιολόγηση του ισχύοντος νομοθετημένου κατώτατου μισθού θα λάβει χώρα μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

2.Η σύνταξη και η υποβολή της έκθεσης θα λάβει χώρα το αργότερο έως τις 28 Φεβρουαρίου.

3.Η διαβίβαση του υπομνήματος και της τεκμηρίωσης κάθε διαβουλευόμενου από την Επιτροπή Συντονισμού προς τους λοιπούς εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων, με πρόσκληση για προφορική διαβούλευση, θα λάβει χώρα το αργότερο έως τις 15 Μαρτίου.

4.Η διαβίβαση όλων των υπομνημάτων και της τεκμηρίωσης των διαβουλευομένων καθώς και της έκθεσης των φορέων στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) για τη σύνταξη Σχεδίου Πορίσματος Διαβούλευσης θα λάβει χώρα το αργότερο έως τις 31 Μαρτίου.

5. Το σχέδιο του πορίσματος διαβούλευσης ολοκληρώνεται το αργότερο έως τις 15 Απριλίου.

Η εισήγηση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προς το Υπουργικό Συμβούλιο για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού υπαλλήλων και του κατώτατου ημερομισθίου των εργατοτεχνιτών θα λάβει χώρα εντός του τελευταίου δεκαπενθημέρου του Απριλίου.