Σταϊκούρας: Ανοιχτό ενδεχόμενο για επέκταση της επιδότησης παγίων δαπανών και το 2022

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης του προγράμματος επιδότησης παγίων δαπανών των επιχειρήσεων και για τους πρώτους μήνες του 2022, άφησε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

«Αν υπάρχει περίσσευμα είμαστε διατεθειμένοι να το δούμε και για τους πρώτους μήνες του 2022», είπε ο υπουργός Οικονομικών απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του Μιχάλη Κατρίνη από το ΚΙΝΑΛ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα από τον περασμένο Σεπτέμβριο οι τράπεζες έδωσαν νέα δάνεια ύψους 1,4 δισ. ευρώ, ενώ -όπως είπε- τον φετινό Σεπτέμβριο το ληξιπρόθεσμο χρέος μειώθηκε κατά 49% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2020.

«Οι επενδύσεις και εξαγωγές αναπτύσσονται δυναμικά. Η χώρα εμφανίζει πανευρωπαϊκά την μεγαλύτερη μείωση ανεργίας. Οι προσδοκίες στον τομέα μεταποίησης είναι στο υψηλότερο σημείο. Ο χώρος κατασκευών ενισχύεται. Τα δημόσια έσοδα είναι 58 εκατ. ευρώ πάνω από τους στόχους», είπε και επεσήμανε ότι η Ελλάδα θα έχει την τρίτη υψηλότερη ανάκαμψη το 2021, με υψηλούς και διατηρήσιμους ρυθμούς ανάπτυξης, το υψηλότερο ποσοστό αύξησης επενδύσεων – εξαγωγών από άλλες χώρες, καθώς και το χαμηλότερο ετήσιο πληθωρισμό μεταξύ όλων των χωρών της ΕΕ και το 2022.

«Αυτό οφείλεται στο μεγάλο πακέτο μέτρων που πήραμε έγκαιρα. Η Ελλάδα είναι τέταρτη στον κόσμο και τρίτη στην ευρωζώνη σε μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών πανδημίας», ανέφερε.