Δωρεάν στέγη σε νέα ζευγάρια - Ποια ακόμα ευνοϊκά μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση

Τι προβλέπει το σχέδιο για την εισφορά αλληλεγγύης

Περιθώριο για νέα ευνοϊκά μέτρα υπέρ των πολιτών αφήνει η κυβέρνηση, μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και έτσι στο προσκήνιο έρχονται η μόνιμη κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης, αλλά και πρωτοποριακές παροχές, όπως η δωρεάν παροχή στέγης σε νέα ζευγάρια.

Πιο συγκεκριμένα τα επιπλέον μέτρα που εξετάζονται είναι:

  • Η μόνιμη πλέον κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Όχι μόνο για τον ιδιωτικό τομέα αλλά και για τον δημόσιο τομέα, με ευνοημένους τους συνταξιούχους και εργαζόμενους στο δημόσιο με αποδοχές άνω των 12.000 ευρώ ετησίως.
  • Περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Αυτή τη στιγμή οι εισφορές είναι μειωμένες κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες από το 2019 μέχρι σήμερα και ο στόχος είναι η μείωση να φτάσει στις πέντε μονάδες σε δύο δόσεις με την πρώτη να τοποθετείται χρονικά στα μέσα του 2022.
  • Ένα νέο πακέτο μόνιμων μέτρων στήριξης της οικογένειας, των νέων και των γυναικών. Το εν λόγω πακέτο θα περιλαμβάνει μέτρα στήριξης για την εύρεση εργασίας ακόμη και για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών.
  • Μάλιστα στο τραπέζι επανήλθε μία πρόταση που είχε ακουστεί στην αρχή της θητείας της κυβέρνησης και προέβλεπε δωρεάν στέγη σε νέα ζευγάρια, μέτρο που αποσκοπεί στο να αρχίσει να αυξάνεται και πάλι ο αριθμός των γεννήσεων.