Εφορία: Τελευταία ημέρα πληρωμής του φόρου εισοδήματος με έκπτωση 3%

Eκπνέει σήμερα η προθεσμία για να πληρώσουν οι φορολογούμενοι τον φόρο εισοδήματος εφάπαξ, εφόσον θέλουν να επωφεληθούν από την έκπτωση 3%.

Οσοι δεν υπέβαλαν ακόμη τη δήλωσή τους έχουν προθεσμία να το κάνουν έως τις 10 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την παράταση που έδωσε η κυβέρνηση, με πρόσφατη τροπολογία. Σε αυτή την περίπτωση δεν τίθεται θέμα έκπτωσης, ενώ οι φορολογούμενοι που θα επιλέξουν την πληρωμή με δόσεις θα κληθούν να πληρώσουν τρεις μαζί, μέσα στον Σεπτέμβριο. Συγκεκριμένα, οι δύο πρώτες μηνιαίες δόσεις, Ιουλίου και Αυγούστου, πρέπει να καταβληθούν μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου, ενώ η τρίτη δόση, του Σεπτεμβρίου, έως το τέλος του μηνός. Το υπόλοιπο ποσό του φόρου θα εξοφληθεί σε άλλες πέντε μηνιαίες δόσεις, με την τελευταία στις 28 Φεβρουαρίου 2022.

Μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου έρχεται και ο ΕΝΦΙΑ, καθώς αναμένεται η ανάρτηση, μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος Taxisnet, των ειδοποιητηρίων για περίπου 6,3 εκατομμύρια φορολογουμένους. Κανονικά ο ΕΝΦΙΑ προβλέπεται να πληρωθεί είτε εφάπαξ είτε σε έξι μηνιαίες δόσεις, από το τέλος Σεπτεμβρίου έως το τέλος Φεβρουαρίου του 2022.