Υπογράφουν για το Ελληνικό, ΤΑΙΠΕΔ με Lamda Development: €647 εκατ. στα ταμεία του κράτους

Εντός της ημέρας σήμερα Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021, αναμένεται η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ για την έναρξη της επένδυσης στο Ελληνικό, καθώς μετά από 7 χρόνια, οι εγκαταστάσεις του πρώην αεροδρομίου περνούν στη Lamda Development, μετά την υπογραφή σήμερα της σχετικής συμφωνίας.

Από την εν λόγω συμφωνία, αναμένεται να μπουν στο ταμείο του κράτους 647 εκατομμύρια ευρώ (300 εκατομμύρια ευρώ για τη 1η δόση και 347 ακόμα εκατ. ως εγγυητική επιστολή).

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/big_article_image/public/2021-06/taiped-lamda-ypografes-elliniko-1_0.JPG.webp?itok=mt3HRaHP

Όπως έχει ανακοινώσει η Lamda Development στόχος είναι η δημιουργία μιας σύγχρονης πράσινης, ψηφιακής πόλης, πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης, φιλική προς τους ανθρώπους και το περιβάλλον, που θα αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας. Ενός νέου χώρου ψυχαγωγίας, χαλάρωσης, περιπάτου, άθλησης, προσβάσιμος σε όλους.

Σε αυτή την προσπάθεια η Lamda Development θα πρωτοστατήσει, καθώς το Ελληνικό, είναι ένα έργο, που θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση στην Ελληνική οικονομία και θα επανατοποθετήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο επενδυτικό και τουριστικό χάρτη, ενσωματώνοντας τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες και αρχές αστικού σχεδιασμού και αρχιτεκτονικής, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ελληνικό: Χαμένο και το '21 για το μεγάλο έργο, νέα δεδομένα με την πανδημία | Business Daily

Τα 9 πρώτα έργα

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Lamda Development τα έργα που θα ξεκινήσουν άμεσα είναι:

  • Ένα μεγάλο μέρος του Μητροπολιτικού πάρκου έκτασης 2.000.000 τ.μ.
  • Αθλητικές εγκαταστάσεις.
  • Το παράκτιο μέτωπο.
  • Το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στην Αττική, το οποίο με εμπορικούς χώρους 72.000 τ.μ. θα είναι κατά 20% μεγαλύτερο από το Mall στο Μαρούσι. Το εμπορικό κέντρο θα κατασκευαστεί πολύ κοντά στον σταθμό «Ελληνικό» του μετρό, επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης.
  • Χώροι γραφείων και ξενοδοχείο σε κοντινή απόσταση από το εμπορικό κέντρο, στη βόρεια πλευρά του ακινήτου, κοντά στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης.
  • Μία Galleria που θα κατασκευαστεί κοντά στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά.
  • Δύο Ξενοδοχεία στην παράκτια ζώνη.
  • Περίπου 800 κατοικίες διαφόρων ειδών (διαμερίσματα, μονοκατοικίες κ.λπ.).
  • Ουρανοξύστης κατοικιών με ύψος έως 200 μέτρα από τη στάθμη της θάλασσας, επίσης στο παράκτιο μέτωπο, κοντά στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/big_article_image/public/2021-03/elliniko-panoramiki.jpg.webp?itok=wetJ65jr

Η περιζήτητη νέα γειτονιά στο Ελληνικό – Μεγάλη η ζήτηση για τις κατοικίες

Η ζήτηση για τις κατοικίες που θα κατασκευαστούν στο Ελληνικό ξεπερνάει κάθε προσδοκία και γι αυτό όπως τόνισε πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου μέσα στην πρώτη 5ετία θα προχωρήσει η κατασκευή 1.400 αντί 400 κατοικιών, που είχε αρχικά προβλεφθεί.

Πρόκειται για κατοικίες που θα κατασκευαστούν εκεί που βρίσκονται σήμερα οι εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά και θα απευθύνονται, λόγω χαμηλότερου κόστους, σε περισσότερους υποψήφιους αγοραστές. Ενδεικτικά της ζήτησης για κατοικίες στις νέες γειτονιές του Ελληνικού ήταν τα λόγια του κ.Αθανασίου. «Έχουμε πάρει προκαταβολές για τις κατοικίες κι έχουν γίνει και πωλήσεις», ανέφερε από το βήμα της γενικής συνέλευσης.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2021-06/odisseas-athanasiou-lamda_0.jpg.webp?itok=sHzpcpF1
     Ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου

Το κατασκευαστικού πλάνο για τις νέες γειτονιές που θα δημιουργηθούν στο Ελληνικό προβλέπει την κατασκευή παραθαλάσσιου πύργου υπερπολυτελών κατοικιών σε περιοχή με χρήσεις αμιγούς κατοικίας, με επιτρεπόμενο ύψος έως 200 μ. και μέγιστη εκτιμώμενη επιφάνεια δόμησης περίπου 45.000 τ.μ.

Επιπλέον θα κατασκευάσει παραθαλάσσιος οικισμός κατοικιών ήπιας δόμησης, δηλαδή μονοκατοικίες και συγκροτήματα κατοικιών-διαμερισμάτων με μέγιστο ύψος 11 μ.. Αυτές οι κατασκευές θα γίνουν σε περιοχή με χρήσεις αμιγούς κατοικίας, με μέγιστη εκτιμώμενη επιφάνεια δόμησης περίπου 43.500 τ.μ., και, τμηματικά, συγκρότημα κατοικιών διαφόρων τύπων (κτίρια ύψους έως 50 μ., διαμερίσματα κ.λπ.), εκτιμώμενης δόμησης περίπου 40.000 τ.μ.