Υπουργείο Εργασίας: Στο 20% περιορίζεται η τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα

Στο 20% περιορίζεται η τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα, που θα εφαρμοστεί τον Ιούνιο, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Εργασίας.

Οι εργοδότες θα πρέπει έως την Παρασκευή 4 Ιουνίου να δηλώσουν στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, τους εργαζόμενους που θα θέσουν σε καθεστώς υποχρεωτικής τηλεργασίας.

Η υποχρεωτική απασχόληση του 20% του προσωπικού με τηλεργασία, παρατείνεται έως το τέλος Ιουνίου.

Οι επιχειρήσεις-εργοδότες που κάνουν χρήση του μέτρου τον Ιούνιο, οφείλουν να συμπληρώσουν και να υποβάλουν στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ το σχετικό Έντυπο ()4.1 ΔΗΛΩΣΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΕΝΤΥΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 4 ΠΑΡ. 2 ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ (Α΄ 55/11.03.20)) εντός του πρώτου δεκαημέρου του Ιουλίου.

Παράλληλα, παρατείνεται έως τις 30 Ιουνίου η υποχρέωση των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, να προσαρμόζουν το ωράριο των εργαζομένων, ώστε να προσέρχονται και να αποχωρούν από τον χώρο εργασίας, ανά μισή ώρα και εντός διώρου σε σχέση με την έναρξη και τη λήξη αντίστοιχα του ωραρίου τους.

Για το διάστημα αυτό αναστέλλεται η υποχρέωση του εργοδότη να καταχωρεί στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» τις αλλαγές ωραρίου που προκύπτουν από τη σταδιακή προσέλευση και αποχώρηση των εργαζομένων.

Η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε μεταφορά της απεργίας για τις 10 Ιουνίου

Μετά το ΕΚΑ και η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε μεταφορά της απεργίας για τις 10 Ιουνίου.
Επομένως, στις 10 Ιουνίου ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, η 68η γενική κινητοποίηση των συνδικάτων από το 2010.