Πότε θα γίνουν οι φορολογικές δηλώσεις 2021: Τα 2 σενάρια για το Taxisnet

Ήδη έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τις φορολογικές δηλώσεις 2021.

Την ώρα που στο υπουργείο Οικονομικών «ζυγίζουν» τα μέτρα στήριξης που θα χρειαστούν για επιχειρήσεις και εργαζόμενους, έχει αρχίσει ο σχεδιασμός για την εκκίνηση της διαδικασίας των φορολογικών δηλώσεων.

Πότε θα κάνουμε τη φορολογική δήλωσή μας, για το τρέχων έτος 2021

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες υπάρχουν δυο βασικά σενάρια για τις φορολογικές δηλώσεις 2021.

  • Το πρώτο είναι η πλατφόρμα του Taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις να ανοίξει αμέσως μετά το Πάσχα, από τις αρχές Μαΐου δηλαδή.
  • Κατά το δεύτερο σενάριο, η «πρεμιέρα» των φορολογικών δηλώσεων θα γίνει ακόμα νωρίτερα,  στο διάστημα από τις 15 με 20 Απριλίου.

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Πώς και σε πόσες δόσεις η αποπληρωμή φόρων

Λαμβάνοντας υπόψιν τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία και το lockdown, το οικονομικό επιτελείο αναμένεται να δώσει στους πολίτες, τη δυνατότητα αποπληρωμής των φορολογικών υποχρεώσεών τους, σε οκτώ δόσεις.

Υπό κανονικές συνθήκες για τα φυσικά πρόσωπα οι δόσεις ήταν 3.

Το ίδιο μοντέλο, αυτό των 8 δόσεων, αναμένεται να ισχύσει και για τον ΕΝΦΙΑ, που υπό κανονικές συνθήκες αποπληρώνεται σε 6 ισόποσες δόσεις.

Κατά τις ίδιες πηγές, το «παράθυρο» πληρωμών των φορολογικών δηλώσεων θα ανοίξει στο διάστημα Ιουλίου – Αυγούστου, ενώ αναμένεται να επιβεβαιωθεί εάν θα προβλεφθεί η δυνατότητα έκπτωσης 2% σε όσους καταβάλλουν το συνολικό ποσό εφάπαξ, μία ρύθμιση, που ίσχυσε και το 2020.