Υπ. Εργασίας: Συγκροτείται Ομάδα Έργου την ταχύτερη απονομή των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης

Την συγκρότηση της Ομάδας Έργου, η οποία θα έχει επικεφαλής project manager και αποστολή την ταχύτερη απονομή των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Η Ομάδα Έργου θα είναι αρμόδια για να προετοιμάζει και να εισηγείται στην κυβέρνηση διοικητικά και νομοθετικά μέτρα για την επίσπευση της απονομής των συντάξεων, καθώς και να παρακολουθεί την εφαρμογή τους.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, για την επίτευξη τοπυ στόχου, η Ομάδα θα μπορεί να καταφεύγει –εάν και όποτε το κρίνει σκόπιμο- στις υπηρεσίες εξειδικευμένων εταιρειών του ιδιωτικού τομέα.

Επικεφαλής της Ομάδας Έργου τοποθετείται ο οικονομολόγος Μιχάλης Κεφαλογιάννης, στέλεχος επιχειρήσεων και τραπεζών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με εμπειρία στην υλοποίηση παρόμοιων σχεδίων στο δημόσιο τομέα.

Ως μέλη της Επιτροπής ορίζονται οι:

-Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου, καθηγήτρια ασφαλιστικού δικαίου στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

-Δρ. Αλέξανδρος Βαρβέρης, Αναπληρωτής Διευθυντής Εργαστηρίου Νομικής Πληροφορικής, Νομική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

-Δρ. Άρτεμις Δεδούλη, πρώην Γενική Διευθύντρια Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

-Ελένη Νιαρχάκου, Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Συντάξεων του e-ΕΦΚΑ

Σημειώνεται ότι τόσο ο επικεφαλής της Ομάδας Έργου όσο και τα μέλη της θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους αμισθί.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, επισήμανε -μεταξύ άλλων- ότι “για το θέμα της απονομής συντάξεων οφείλουμε να κινηθούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται και να χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο. Η αλήθεια είναι ότι το 2020, χάρη στην προσπάθεια που καταβλήθηκε από το Υπουργείο και τη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, κατεγράφη σημαντική αύξηση της απονομής συντάξεων κατά 31% σε σχέση με το 2019”, πρόσθεσε και υπογράμμισε:” Ωστόσο, οι προσπάθειες για την επίσπευση της απονομής των συντάξεων πρέπει να ενταθούν”.