Στον Πειραιά το φετινό Συνέδριο του ESPO

Στον Πειραιά θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο του Οργανισμού Λιμένων Ευρώπης (ESPO), στις 21 και 22 Μαΐου 2015.

Σε δείπνο που παρέθεσε την Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου, η Διοίκηση του ΟΛΠ Α.Ε. στον Πειραιά προς τιμήν της Γραμματέως του ESPO, Isabelle Ryckbost, οριστικοποιήθηκε και ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου και της Γενικής Συνέλευσης.

Στο Συνέδριο, στο οποίο θα λάβουν μέρος όλα τα ευρωπαϊκά λιμάνια, θα παραστούν η Επίτροπος της Ε.Ε. για τις Μεταφορές κα Violeta Bulc, ο Εισηγητής του νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού για τη λιμενική αγορά Ευρωβουλευτής κ. Knut Fleckenstein, εκπρόσωποι του ΟΗΕ, των διεθνών Οργανισμών Ναυτιλίας και συνδικάτων λιμένων κ.α. Τις εργασίες του Συνεδρίου θα ανοίξουν με ομιλίες τους, ο Πρόεδρος της ESPO κ. Santiago Garcia – Mila και ο Πρόεδρος του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης, ενώ εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης θα καλωσορίσει εκ μέρους του Πρωθυπουργού και της χώρας τους Συνέδρους.

Κύριο θέμα του Συνεδρίου επελέγη το “No ports, no energy. No energy, no ports”, με στόχο, τη στρατηγική θέση των λιμανιών στην παροχή ενέργειας σε όλους τους τομείς της οικονομίας στις χώρες της Ε.Ε.

Το συνέδριο που γίνεται σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Athens Ledra Hotel.
Η διαδικασία των εγγραφών έχει ξεκινήσει και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν online στο site του συνεδρίου http://espo2015.gr/.