Διθύραμβοι από τον διεθνή Τύπo για το Ελληνικό: «Εμβληματικότερο του Central Park»

Εγκωμιαστικά είναι τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου για το Ελληνικό, με αφορμή το γεγονός ότι μπήκαν οι μπουλντόζες, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τα μεγάλα ειδησεογραφικά συγκροτήματα αποθεώνουν το έργο, το οποίο υπολογίζεται να ανοίξει 80.000 νέες θέσεις εργασίας, και τονίζουν ότι ενέχει μεγάλη συμβολική αλλά και αναπτυξιακή σημασία.

Βloomberg: Eμβληματικότερο από το Central Park

Το Bloomberg σημειώνει ότι το έργο είναι μεγαλύτερο από το εμβληματικό Central Park του Μανχάταν. Με τίτλο «Η Ελλάδα ποντάρει στην ανάκαμψη από τον κορωνοϊό μέσω ενός πολυαναμενόμενου έργου 9 δις δολαρίων», το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Ελλάδα, επιτέλους, ανοίγει το δρόμο για την έναρξη του έργου στο Ελληνικό, μετά από πολυετείς καθυστερήσεις. Έργο που αποβλέπει στην ανάπτυξη μιας έκτασης διπλάσιας από το Central Park της Νέας Υόρκης, πράγμα που δεν είναι εύκολο. Το έργο αυτό, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην έκταση που καταλάμβανε το πρώην διεθνές αεροδρόμιο Αθηνών, παρέμενε καθηλωμένο επί χρόνια, εξαιτίας καθυστερήσεων που αποδίδονταν στη γραφειοκρατία, αμφιλεγόμενων αποφάσεων των αρχαιολογικών υπηρεσιών, τοπικών διαμαρτυριών και περιβαλλοντικών ανησυχιών.

Ηandelsblatt: Το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπτυξης στην Ευρώπη

Η γερμανική εφημερίδα αναφέρει ότι η Ελλάδα υλοποιεί το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπτυξης στην Ευρώπη. «Η αναμόρφωση του αεροδρομίου-φαντάσματος του Ελληνικού άρχισε επισήμως πλέον. Για την Ελλάδα το έργο έχει μεγάλη συμβολική και οικονομική σημασία», αναφέρει το δημοσίευμα.

“Για τη χώρα το έργο αυτό έχει μεγάλη συμβολική και οικονομική σημασία. Στόχος είναι να διαμηνύσει ότι η Ελλάδα αφήνει πίσω της την δεκαετή οικονομική κρίση και την ύφεση. Το Ελληνικό συμβολίζει την αρχή μιας νέας εποχής. Κατά τη διάρκεια των οικοδομικών εργασιών αναμένεται να βρουν εδώ δουλειά 10.000 άνθρωποι. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών θα δημιουργηθούν 80.000 νέες θέσεις εργασίας.” αναφέρει ο αρθρογράφος Gerd Höhler.

‘Aλλα διεθνή ΜΜΕ τόνιζαν ότι πρόκειται για θέρετρο τρεις φορές το μέγεθος του κρατιδίου του Μονακό.