Δεν μειώνεται ο βασικός μισθός, ακόμα & για μισό μήνα δουλειάς - Αυξήσεις στις επικουρικές

Κατηγορηματικά διαψευδει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, τα σενάρια περί μείωσης του κατώτατου μισθού  μέσω της εκ περιτροπής εργασίας. «Απαντώ κατηγορηματικά όχι. Η κυβέρνησή μας η πολιτεία προέβλεψε ότι κανένας εργαζόμενος δεν θα πέσει κάτω από τον κατώτατο μισθό ακόμη και αν δουλεύει το μισό χρόνο του μήνα. Αυτό είναι οριζόντιο είναι κόκκινη γραμμή και το βάλαμε και στο νόμο», είπε ο κ. Βρούτσης.

Σε συνέντευξή του στον Σκάϊ, ο  υπουργός Εργασίας, εξήγησε ότι ο καθαρός μισθός θα είναι τα 550 ευρώ και με τις ασφαλιστικές εισφορές φτάνει στα 650 ευρώ. «

Άρα προς τα κάτω όριο είναι ο κατώτατος μισθός ο σημερινός. Ό,τι  σχήμα και αν επιλέξει ο επιχειρηματίας, ο εργαζόμενος θα προστατεύεται πλήρως.

Αυξήσεις και αναδρομικά στις επικουρικές 

Όπως αποκάλυψε ο υπουργός, περίπου 240.000 συνταξιούχοι, θα δουν την Τρίτη (2/6) αυξήσεις στην επικουρική τους σύνταξη, ενώ τον Σεπτέμβριο προγραμματίζεται να δοθεί η νέα κύρια σύνταξη και τον Οκτώβριο οι δυο καταβολές αναδρομικών.

«Τον Οκτώβριο  – Θεού θέλοντος και να πάνε όλα καλά, θα πληρώσουμε και τις δυο καταβολές αναδρομικών. Η μια είναι του επικουρικού που αφορά 8 μήνες, καθώς τώρα 2 Ιουνίου πληρώνουμε τη νέα επικουρική και είναι από 1-10-19 έως Ιούνιο 2020.

Η άλλη καταβολή θα είναι 12 μηνών, τα αναδρομικά των κύριων συντάξεων από 1-10-19 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2020», είπε ο υπουργός Εργασίας.

Ο κ. Βρούτσης τόνισε επίσης,  ότι η οι αυξήσεις αυτές δεν δίνονται «ξαφνικά και άκριτα» αλλά σε ευθυγράμμιση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης του υπουργείου Εργασίας που ψηφίστηκε και οι αποφάσεις του ΣτΕ.