Έκκληση Γεωργιάδη: «Ανοίξτε τα ξενοδοχεία σας» - Στα 12 δισ. το κόστος του lockdown

Έκκληση στους επιχειρηματίες να ανοίξουν τα ξενοδοχεία τους και να εμπιστευτούν την Κυβέρνηση, απευθύνει με συνέντευξη που παραχώρησε στο Capital.gr ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων  Άδωνις Γεωργιάδης, υπογραμμίζοντας, πως το μεγάλο στοίχημα μπροστά μας αυτή την στιγμή, είναι η μεγαλύτερη “βιομηχανία” της χώρας, ο τουρισμός.

Ο υπουργός Ανάπτυξης επισήμανε πως μέχρι στιγμής το κόστος για την οικονομία από το lockdown, είναι άνω των 10-12 δισ. ευρώ, ωστόσο ο ίδιος εμφανίζεται ικανοποιημένος από τα πρώτα δείγματα επαναφοράς της οικονομίας και της αγοράς στην δράση, σημειώνοντας πως η Κυβέρνηση έχει κάνει την καλύτερη δυνατή διαχείριση των διαθεσίμων πόρων, χωρίς να διακινδυνεύσει μία δημοσιονομική κρίση, η οποία όπως χαρακτηριστικά είπε, θα μας αποτελείωνε.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε πως η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο οικονομικό μοντέλο στο οποίο θα υπάρχει μια πιο ισορροπημένη ανάπτυξη, ενώ για τη βιομηχανία ανέφερε, ότι αντιμετωπίζει προβλήματα, όπως το υψηλό κόστος ενέργειας, τα οποία θέλουν μεγάλη μελέτη και είναι πιο δύσκολο να επιλυθούν.

Ο υπουργός, όπως αναφέρει το economico.gr, διαβεβαίωσε, πως δεν έχει ακυρωθεί ή αναβληθεί κανένα μεγάλο επενδυτικό σχέδιο στη χώρα, αντιθέτως όπως λέει υπάρχουν πολλές νέες αιτήσεις, ενώ προαναγγέλλει πως τον Ιούνιο θα γίνουν πάνω από 1,5 δισ. ευρώ νέα σχέδια στρατηγικών επενδύσεων.

Για το Ελληνικό εξέφρασε τις εκριμήσεις του,  ότι δεν θα υπάρξει καθυστέρηση, και σημείωσε, πως τόσο η Lamda Development, όσο και η Mohegan παραμένουν απόλυτα δεσμευμένες στο έργο αυτό με την Αμερικανική Κυβέρνηση, όπως λέει, να έχει διαβεβαιώσει την ελληνική πλευρά ότι, στηρίζει απόλυτα και τη Mohegan, αλλά και όλες τις μεγάλες αμερικανικές εταιρείες. “Σε αυτή τη φάση που μιλάμε δεν υπάρχει απολύτως καμία ανησυχία για την εταιρεία Mohegan”, κατέληξε.