Σταϊκούρας: Στα σχέδια της κυβέρνησης η μείωση φορολογικών συντελεστών σε φυσικά και νομικά πρόσωπα

Τη μείωση των φορολογικών συντελεστών σε φυσικά και νομικά πρόσωπα εξετάζει η κυβέρνηση μετά τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Ο υπουργός συμπλήρωσε ότι στις προτεραιότητές του περιλαμβάνεται και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ενώ δεν απέκλεισε τη μείωση της προκαταβολής φόρου ακόμα και κατά 50% όπως επίσης και τη χρονική επέκταση της μείωσης του ΦΠΑ στις κατηγορίες που θα εφαρμοστεί (προσωρινά) από την 1η Ιουνίου.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι για τις αποφάσεις αυτές προϋπόθεση είναι να υπάρχουν τα δημοσιονομικά περιθώρια και τα αναγκαία ταμειακά διαθέσιμα.

Υπενθυμίζεται ότι οι εισφορές μειώνονται κατά 0,9% από τον επόμενο μήνα.

Αναφορικά με τη στήριξη των ιδιοκτητών τόνισε πως “θα πρέπει να υπάρξουν διμερείς συμφωνίες μεταξύ του ιδιοκτήτη και αυτού που κάνει χρήση του ενοικίου ώστε να υπάρχει ισορροπία στην αγορά”.

Επεσήμανε πως μέσα στην εβδομάδα θα περάσει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για να υλοποιηθούν τα μέτρα για τους ενοικιαστές αλλά και οι υπόλοιπες παρεμβάσεις από 1η Ιουνίου και μετά και σημείωσε πως οι ιδιοκτήτες θα έχουν φορολογική ελάφρυνση μέσω του συμψηφισμού με τις νέες φορολογικές υποχρεώσεις.

Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε επίσης πως “προσπαθούμε στην ΑΑΔΕ να εμπλουτίσουμε την υπάρχουσα πλατφόρμα που υπάρχει ούτως ώστε εκεί να αποδεικνύεται πρώτα ότι έγινε μείωση ενοικίου”.