Τα 15 μέτρα που ανακοίνωσε ο Σταϊκούρας για την επόμενη μέρα στην οικονομία

Το κυβερνητικό σχέδιο για τη στήριξη της οικονομίας

15 συγκεκριμένες πολιτικές στο “μέτωπο” της οικονομίας ανακοίνωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μετά το σημερινό διάγγελμα του πρωθυπουργού για το “πακέτο” 24 δισ. για τη στήριξη της εργασίας, τη μείωση των φόρων και την τόνωση της επιχειρηματικότητας.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, οι πολιτικές θα αρχίσουν να ξετυλίγονται από την μεθεπόμενη εβδομάδα.

“Το συνολικό κόστος των μέτρων εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στα 24 δισ. ευρώ. Για να υλοποιήσουμε όλες αυτές τις συνεκτικές πολιτικές, έχουμε διασφαλίσει τα αναγκαία «καύσιμα».” τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά τα ακόλουθα:

“Προσδοκούμε ότι επιχειρήσεις και πολίτες θα αξιοποιήσουν, με υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα, την κρατική στήριξη και θα αναλάβουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης. Ώστε, το συντομότερο, να ξαναπιάσουμε το «νήμα» από το σημείο που το είχαμε αφήσει προ της υγειονομικής κρίσης.

Πιστεύω ότι, όλοι μαζί, θα τα καταφέρουμε! Άλλωστε, μέχρι σήμερα αποδείξαμε ότι με πίστη στις δυνάμεις μας, σκληρή δουλειά, ενότητα, αλληλεγγύη και συντεταγμένη δράση, ξέρουμε και μπορούμε να υπερνικούμε τις δυσκολίες!”

Οι ανακοινώσεις του έχουν ως εξής: