Η αβεβαιότητα του «μαύρου χρυσού» έχει συνέπειες και στην Ελληνική επιχειρηματικότητα - Γιατί δεν πέφτει η τιμή της βενζίνης

της Δάφνης Γρηγοριάδη

Η τιμή του πετρελαίου: Βυθίστηκε απότομα τις προηγούμενες μέρες, τόσο που μερικοί έμποροι πλήρωσαν αγοραστές για να πάρουν το πετρέλαιο από τα χέρια τους. Είναι η πρώτη φορά που είδαμε αρνητικές τιμές έως -40$ το βαρέλι,  καθώς η ζήτηση είναι κατά πολύ  εξασθενημένη – παρά το γεγονός ότι το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκε ελαφρά άνοδος. Η εξάπλωση του κορωνοϊού και οι διαφωνίες Σ.Αραβίας- Ρωσίας δημιούργησαν μεγάλη αβεβαιότητα στην αγορά. Παρά το γεγονός ότι οι παραπάνω χώρες αποφάσισαν μείωση κατά  10% της παραγωγής η πτώση συνεχίστηκε.

Τι σημαίνουν οι αρνητικές τιμές: Όποιος προσπαθεί να πουλήσει ένα βαρέλι, θα πρέπει να πληρώσει εν μέρει τον αγοραστή εξαιτίας του τρόπου διαπραγμάτευσης του πετρελαίου. Μερικές πετρελαϊκές εταιρείες εξακολουθούν να αντλούν  ποσότητες ακόμη και αν είναι αναγκασμένες να πληρώσουν, διότι στοχεύουν στην διατήρηση της δραστηριότητας τους  και τις πληρωμές των χρεών τους.

Η αβεβαιότητα του κορωνοϊού: Τα διυλιστήρια θα μπορούσαν να μετατρέψουν μεγαλύτερες ποσότητες  πετρελαίου σε παράγωγα προϊόντα όπως βενζίνη, κλπ.  Όμως η μείωση των μετακινήσεων “έχει ρίξει” την ζήτηση. Ευκαιρία για την ενίσχυση των αποθεμάτων τους μπορούν να αναλάβουν οι κυβερνήσεις, όμως τα περιθώρια έχουν στενέψει καθώς ήδη οι περισσότερες χώρες έχουν καλύψει  το  60% της χωρητικότητας τους. Στην Καραϊβική και τη Νότια Αφρική, ο αποθηκευτικός χώρος είναι σχεδόν πλήρης.

Στην Ελλάδα: Είναι μια καλή περίοδος για τους καταναλωτές να προμηθευτούν αποθέματα για την θέρμανση του χειμώνα. Στην βενζίνη, η  πτώση δεν έχει αποτυπωθεί όσο στις υπόλοιπες χώρες διότι  στην Ελλάδα το 70%  της τιμής  είναι φορολογικές επιβαρύνσεις.

Οι συνέπειες στην επιχειρηματικότητα: Συνέπειες θα υπάρξουν όχι μόνο εξαιτίας της μειωμένης εγχώριας κατανάλωσης αλλά και της πτωτικής εξαγωγικής ζήτησης. Για την Ελλάδα, οι εξαγωγές προϊόντων πετρελαίου αποτελούν σημαντικό κομμάτι καθώς τα τελευταία έτη τα κέρδη αυξάνονται συνεχώς. Πιο συγκεκριμένα, το 2016 η εξαγωγή πετρελαίου έφερε έσοδα 6 δις ευρώ, το 2017 έσοδα  8 δις ευρώ και το 2018 κέρδη 11δις ευρώ. Επιπλέον η χαμηλή τιμή του “μαύρου χρυσού” αποστρέφει τους ενδιαφερόμενους από υποκατάστατα  του τα οποία  είναι  φιλικά προς το περιβάλλον.  Βραχυπρόθεσμα, αυτό ίσως “φρενάρει” την επίσπευση  της βιώσιμης ανάπτυξης, γεγονός που θα εξαρτηθεί από το πόσο γρήγορα θα αποκατασταθεί ξανά η ισορροπία στην αγορά.

πηγή: economico.gr