Σταϊκούρας: Επίδομα 800 ευρώ και τον Μάιο για τους εργαζόμενους

«Σκοπός μας είναι να το επαναλάβουμε ακόμα μία φορά το επίδομα στους εργαζόμενους, τον Μάϊο, θεωρώντας ότι δε θα προλάβουμε να φθάσει η οικονομία εκεί που θέλουμε», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέντευξή του στο Kontra Channel  και τον Γιώργος Σιαδήμας.

Ωστόσο, όπως είπε, το ύψος και η διάρκεια ισχύος του μέτρου μπορεί να μην είναι ίδια με τα 800 ευρώ για 45 μέρες, όπως εφαρμόστηκε τον Απρίλιο. Ο υπουργός, γράφει το economico.gr,  επιφυλάχθηκε να ακούσει και να στηριχθεί στις οδηγίες των ειδικών, ανάλογα με την πορεία της υγειονομικής κρίσης. «Δεν ξέρουμε πότε ακριβώς θα αρχίσει να ανοίγει η Οικονομία» τόνισε, αφήνοντας όμως ανοικτό το ενδεχόμενο να αρχίσουν να ανοίγουν κάποιες επιχειρήσεις.

Όπως είπε ο κύριος Σταϊκούρας «κάνουμε αυτό που μπορούμε, λειτουργούμε με αυτοπεποίθηση. Αλλά θα κάνουμε και λάθη, θα υπάρξουν και παραλείψεις. Προσπαθούμε διαρκώς να τα διορθώνουμε. Είναι φυσικό, όταν πας να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα για 1,7 εκατομμύρια μισθωτούς ταυτόχρονα, χωρίς να διαθέτεις έτοιμες ηλεκτρονικές πλατφόρμες, ή όταν πλήττονται όσοι εργάζονται σε τεράστιους κλάδους της Οικονομίας όπως ο Τουρισμός, η Ενέργεια και η Ακτοπλοΐα κλπ…

Είμαι αισιόδοξος ότι τους επόμενους μήνες θα υπάρξει ανάταξη, δεν θα ζήσουμε ένα σύρσιμο της οικονομίας όπως τα προηγούμενα χρόνια» κατέληξε ο υπουργός.