Δημόσιοι υπάλληλοι: Ανοικτό άφησε ο Σταϊκούρας το ενδεχόμενο προσωρινής μείωσης των μισθών

Ο υπουργός Οικονομικών “κάτι έχει στο μυαλό του” για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να ακολουθήσει η κυβέρνηση – αν χρειαστεί – τη λογική που ισχύει στον ιδιωτικό τομέα για τις προσωρινές μειώσεις μισθού. Αυτό προκύπτει από απάντηση που έδωσε σε πρωινή του συνέντευξη στο Θέμα FM.

Σε ερώτηση αναφορικά με το ενδεχόμενο μείωσης μισθού στον Δημόσιο Τομέα η απάντηση του υπουργού ήταν αόριστη:

«Με τα σημερινά δεδομένα, δεν έχουμε κάτι να ανακοινώσουμε», απάντησε.

Είπε επίσης ότι σε αυτή τη φάση η γραμμή της κυβέρνησης έχει αλλάξει από την κατεύθυνση της μείωσης φόρων σε πολιτικές αύξησης των δαπανών. «Η στρατηγική μας όμως δεν αλλάζει γιατί πρέπει να στηρίξουμε επιχειρήσεις και νοικοκυριά».

Αναφορικά με τη χρηματοδότηση των έκτακτων πολιτικών, ο Χρήστος Σταϊκούρας είπε ότι θα χρησιμοποιηθούν όλα τα κατάλληλα μέσα την κατάλληλη στιγμή σε συνάρτηση με τις αποφάσεις στην Ευρώπη αλλά και το κόστος δανεισμού του ελληνικού δημοσίου. «Αν δεν είχαμε υγειονομική κρίση θα μιλούσαμε τώρα για έξοδο στις αγορές. Δεν θα βγούμε όσο το κόστος είναι απαγορευτικό, ούτε θα είμαστε οι επισπεύδοντες. Εχουν, όμως ήδη βγει άλλοι».

Ο υπουργός ανακοίνωσε επίσης και επιταγές κατάρτισης με επίδομα €600 για γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς και άλλους ελεύθερους επαγγελματίες

Το συνολικό ύψος του προγράμματος ανέρχεται σε 180 εκατ. ευρώ, ενώ εντός της ημέρας αναμένονται νέες ανακοινώσεις για διεύρυνση της λίστας ΚΑΔ των δικαιούχων ενισχύσεων, ώστε εκτός από τον κύριο κωδικό δραστηριότητας η περίμετρος να καταλαμβάνει και δευτερεύοντες κωδικούς.