Αναδρομικά: Τέλος στο σήριαλ - Λύση «μια κι έξω» για όλους δίνει το ΣτΕ - Οριστικές αποφάσεις για συντάξεις, επιδόματα και δώρα

Μια κι έξω αναμένεται να λυθεί το θέμα των αναδρομικών των συνταξιούχων, έπειτα από απόφαση του ΣτΕ. Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα ξεκαθαρίσει αμετάκλητα τι θα ισχύσει και θα κρίνει το σύνολο των ενστάσεων και των προβλημάτων που έχουν ανακύψει τα τελευταία χρόνια με τις περικοπές σε κύριες επικουρικές συντάξεις και τις περικοπές σε δώρα και επιδόματα.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ θα συγκληθεί και θα αποφανθεί επί όλων των θεμάτων, καθώς προσέφυγε ο ΕΦΚΑ θέτοντας σειρά θεμάτων, αίτημα το οποίο έγινε δεκτό από τριμελή επιτροπή του Ανωτάτου Δικαστηρίου στην οποία προήδρευσε η Πρόεδρος του ΣτΕ Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και μετείχε ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος του Δικαστηρίου Αθανάσιος Ράντος αλλά και η αντιπρόεδρος Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου.

Το ΕΦΚΑ προσέφυγε διότι υπάρχει σε εκκρεμότητα δίκη στο Πρωτοδικείο 46 συνταξιούχων που στρέφονται δικαστικά προς διεκδίκηση αναδρομικών επικαλούμενοι τις αποφάσεις του ΣτΕ των ετών 2015, ενώ εκκρεμούν στα δικαστήρια περί τις 6.000 αγωγές.

Για να κριθεί το όλο θέμα μία και έξω και να μην υπάρχουν αντιφατικές αποφάσεις αλλά και προσδοκίες σε χιλιάδες πολίτες, η επιτροπή του ΣτΕ αποφάσισε να εκδικαστεί το αίτημα του ΕΦΚΑ στην Ολομέλεια και από την Ολομέλεια να κριθούν τα πάντα γύρω από τα αναδρομικά.