Επιστολή Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου στους εργαζόμενους της Χαλυβουργικής - Τι λέει για τα παιδιά του

Ανοικτή επιστολή προς του εργαζομένους της Χαλυβουργικής απέστειλε ο Κωνσταντίνος Π. Αγγελόπουλος.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Αγγελόπουλος ενημερώνει όλους τους εργαζομένους της εταιρείας αλλά και όλους τους ενδιαφερομένους γι’ αυτά που έχουν συμβεί από αρχές Ιουλίου 2019 μέχρι σήμερα

«Παρά τα συνεχή προβλήματα και εμπόδια που δημιουργούν τα παιδιά μου και ο κ. Σκινδήλιας εργάζομαι συνεχώς με τους συνεργάτες μου για την εξεύρεση λύσεως ώστε εσείς οι εργαζόμενοι να εισπράξετε τις δίκαιες και νόμιμες απαιτήσεις σας», αναφέρει ο κ. Αγγελόπουλος.

Ακολουθούν αποσπάσματα από την επιστολή:

«Προ ημερών μαζί με τους δικηγόρους μου συνάντησα το προεδρείο του σωματείου της Χαλυβουργικής το οποίο ενημερώθηκε λεπτομερώς για όλα τα θέματα. Με τη σημερινή επιστολή θέλω να ενημερώσω όλους τους εργαζομένους της εταιρείας αλλά και όλους τους ενδιαφερομένους γι’ αυτά που έχουν συμβεί από αρχές Ιουλίου 2019 μέχρι σήμερα.

Όλοι γνωρίζετε ότι από τότε που ανέλαβα την Χαλυβουργική, με συνεχείς αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, έχω διαθέσει τεράστια χρηματικά ποσά για την ανάπτυξή της. Δυστυχώς για λόγους αντικειμενικούς που αφορούν το μέλλον της χαλυβουργίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό οι εργασίες της Χαλυβουργικής μειώθηκαν τραγικά με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα η εταιρεία διατηρείται στη ζωή από τις κατά καιρούς τεράστιες εισφορές εμού και των εταιρειών μου στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας εν γνώσει μου ότι τροφοδοτώ μία εξαιρετικά ζημιογόνα εταιρεία. Δυστυχώς οι πιστώτριες τράπεζες απέρριψαν το 2018 το σχέδιο αναδιαρθρώσεως που είχε υποβληθεί και έτσι μηδενίσθηκαν οι προοπτικές επιβιώσεως της εταιρείας.

Γι’ αυτό το λόγο στη γενική συνέλευση της 04.07.2019 στην οποία παρευρέθηκα αυτοπροσώπως για τέσσερις ώρες αποφασίσθηκε ομόφωνα από τους παρισταμένους μετόχους, η αποχώρηση των εργαζομένων και η καταβολή των αποζημιώσεών τους και παρέμενε σε εκκρεμότητα ο τρόπος χρηματοδοτήσεως των αποζημιωτικών ποσών.
Δυστυχώς η διοίκηση της εταιρείας εκ των υστέρων αρνήθηκε να συμπράξει στην ολοκλήρωση της διαδικασίας και ισχυρίζετο ότι ουδέποτε ελήφθησαν στην γενική συνέλευση τέτοιου είδους αποφάσεις δηλαδή περί λύσεως των εργασιακών συμβάσεων. Παράλληλα τα παιδιά μου και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Σκινδήλιας έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα με συνέπεια την δημιουργία πλήρους αταξίας στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας.[…]

Τα παιδιά μου ισχυρίζονται ενώπιον των δικαστηρίων Αθηνών και Πειραιώς ότι ελέγχουν σημαντικό τμήμα του μετοχικού κεφαλαίου ενώ προς τους εργαζομένους και προς τους τρίτους εμφανίζονται ότι έχουν ποσοστό 0,48% έκαστος με προφανή σκοπό προς τα έξω να με δείχνουν ως τον μοναδικό μέτοχο ο οποίος όμως είναι αδιάφορος ή ανίκανος και εκ των έσω να μου δημιουργούν προβλήματα προκειμένου να μη μπορώ να παίρνω αποφάσεις. Όλα αυτά στην πλάτη των εργαζομένων.

[…]

… Με το να εμφανίζουν τα παιδιά μου τους εαυτούς τους ως μετόχους των εταιρειών της Χαλυβουργικής ουσιαστικά παρακωλύουν τις νόμιμες διαδικασίες με αποτέλεσμα να αδυνατώ να λάβω ως μέτοχος τις αναγκαίες αποφάσεις και παράλληλα ο διευθύνων σύμβουλος κ. Σκινδήλιας προβάλει κάθε πιθανό και απίθανο εμπόδιο και δεν συνεργάζεται μαζί μου για την επίλυση των προβλημάτων της εταιρείας.

Παρά τα συνεχή προβλήματα και εμπόδια που δημιουργούν τα παιδιά μου και ο κ. Σκινδήλιας εργάζομαι συνεχώς με τους συνεργάτες μου για την εξεύρεση λύσεως ώστε εσείς οι εργαζόμενοι να εισπράξετε τις δίκαιες και νόμιμες απαιτήσεις τους. Είναι βέβαιο εάν δεν υπήρχαν αυτά τα εμπόδια θα είχαν καταβληθεί σε εσάς οι νόμιμες αποζημιώσεις και τα όποια δεδουλευμένα σας.

Σαν πρώτο βήμα για την επίλυση των προβλημάτων σας έχω προτείνει στα παιδιά μου και στον κ. Σκινδήλια τα χρηματικά διαθέσιμα που ευρίσκονται στα ταμεία της εταιρείας μετόχου «Sea lsland Shipping» να διατεθούν αμέσως ως εισφορά στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για την κάλυψη των δεδουλευμένων και σημαντικού τμήματος των αποζημιώσεων ων εργαζομένων, Δυστυχώς συναντώ την άρνηση των παιδιών μου και του διευθύνοντος συμβούλου οι οποίοι δεν συμπράττουν για την εκταμίευση αυτών των ποσών.

Στην προ ολίγων ημερών συνάντησή μου με το προεδρείο του σωματείου ζήτησα από τα μέλη του να μου αποστείλουν τις μισθολογικές καταστάσεις ώστε να έχω πλήρη εικόνα των υποχρεώσεων της εταιρείας. Μέχρι σήμερα δεν έχω λάβει τα έγγραφα που έχω ζητήσει και η μόνη πληροφόρησή μου είναι η ενημέρωση του διευθύνοντος συμβούλου για το συνολικό ποσό οφειλών προς τους εργαζομένους χωρίς εξειδίκευση και λεπτομερή αναφορά.

Σας διαβεβαιώνω ότι θα λάβω άμεσα κάθε δυνατό και πρόσφορο μέτρο για την επίλυση των προβλημάτων σας, με όλα τα μέσα που μου δίνει ο νόμος και το καταστατικό της εταιρείας.