ΔΕΗ: Προς κατάργηση η έκπτωση για τους καλοπληρωτές

Αλλαγές στα κλιμάκια κατανάλωσης των τιμολογίων της ΔΕΗ και τις χρεώσεις που τα συνοδεύουν, αλλά και κατάργηση της έκπτωσης του 10% για τους συνεπείς καταναλωτές ετοιμάζει η ΔΕΗ στο πλαίσιο της διάσωσής της.

Αρκετά πιθανή πρέπει να θεωρείται επίσης η ενσωμάτωση ρήτρας CO2 στα τιμολόγια, όπως αυτή που έχουν οι ανταγωνιστές της, γεγονός που σημαίνει ότι όταν οι τιμές ρύπων ξεπερνούν ένα συγκεκριμένο επίπεδο, τότε θα ενεργοποιείται ο μηχανισμός και το επιπλέον αυτό κόστος θα πληρώνεται από τους πελάτες της.

Ωστόσο, ταυτόχρονα με τα παραπάνω, θα ληφθούν ισοδύναμα μέτρα μειώσεων σε άλλες χρεώσεις, τα οποία θα εξουδετερώνουν τις όποιες επιβαρύνσεις, ώστε το τελικό αποτέλεσμα στον λογαριασμό που λαμβάνει στα χέρια του ο καταναλωτής να είναι μηδενικό, όπως έχει δεσμευτεί κατ’ επανάληψη ο αρμόδιος υπουργός Κ. Χατζηδάκης.

Να σημειωθεί ότι η κατάργηση της έκπτωσης του 10% για τους πελάτες που πληρώνουν εγκαίρως τους λογαριασμούς τους αποτελεί πάγιο αίτημα των ιδιωτών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας, αφού θεωρούν ότι έτσι νοθεύεται ο ανταγωνισμός. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Απρίλιο η έκπτωση συνέπειας μειώθηκε από το 15% στο 10%.

Ο νέος μάνατζερ

Τη σφραγίδα του στην περίπλοκη άσκηση της ενίσχυσης των ταμειακών εσόδων της ΔΕΗ, με παράλληλη μείωση άλλων χρεώσεων, πρόκειται να δώσει ο νέος μάνατζερ της επιχείρησης Γιώργος Στάσσης, του οποίου τον διορισμό εγκρίνει και επίσημα αύριο η έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ. Σε αυτήν ο Γ. Στάσσης, πιθανώς, να αποσαφηνίσει κάποια από τα ανοικτά ακόμη θέματα για τα μοντέλα που εξετάζει η κυβέρνηση.

Πάντως οι αποφάσεις για το μέλλον της επιχείρησης θα πρέπει να ληφθούν άμεσα και ο ορκωτός λογιστής να εγκρίνει τις οικονομικές καταστάσεις 6μηνου που είναι προγραμματισμένο να δημοσιοποιηθούν στις 24 Σεπτεμβρίου.