«Εως και 30.000 ακίνητα θα περάσουν από το Airbnb στις μακροχρόνιες μισθώσεις το φθινόπωρο»

Σημαντική διαφοροποίηση θα παρουσιάσει το «τοπίο» των βραχυχρόνιων μισθώσεων από το προσεχές φθινόπωρο, εκτιμούν παράγοντες της αγοράς.  Οπως μάλιστα ανέφερε στο iefimerida o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) Στράτος Παραδιάς, εκτιμάται ότι έως και 30.000 ακίνητα, που προσφέρονται σήμερα μέσω Airbnb και Booking, το φθινόπωρο θα επιστρέψουν στις «παραδοσιακές» μακροχρόνιες μισθώσεις.

Αιτία για αυτή τη στροφή είναι η υπερπληθώρα ακινήτων που έχουν καταχωριστεί στο Airbnb, γεγονός που, ταυτόχρονα, έχει οδηγήσει σε σημαντική μείωση των διαθέσιμων σπιτιών για μακροχρόνια μίσθωση, καθώς και σε υπέρογκα ενοίκια, ακόμα και στις λαϊκές συνοικίες της χώρας.

Σημαντικό ρόλο διαδραματίζει ωστόσο και το τριπλό πακέτο μέτρων που εξετάζει να λάβει η κυβέρνηση στο άμεσο διάστημα, μετά το τέλος της τρέχουσας τουριστικής σεζόν. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, τα μέτρα αυτά θα εστιάζουν στο εξής τρίπτυχο: α) Αυστηρή φορολογική συμμόρφωση – Εκτός πλατφόρμας τα χιλιάδες αδήλωτα, β) Θέσπιση προδιαγραφών ασφαλείας για τα Airbnb και γ) Νέο πλαίσιο για την ασφάλιση ακινήτων και ιδιοκτητών.