Καταργείται το ΣΔΟΕ 24 χρόνια μετά

Μετά από 24 χρόνια πέφτουν τίτλοι τέλους για την Ειδική Γραμματεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 84/2019 που δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης συνιστάται στο υπουργείο Οικονομικών Γενική Γραμματεία Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας.

Θα διατηρηθούν οι αρμοδιότητες των Διευθύνσεων του ΣΔΟΕ

Αυτό που σημειώνουν από το υπουργείο Οικονομικών είναι ότι αποτελεί κεντρική κυβερνητική επιλογή η μείωση του Κράτους και η μείωση κατά το 1/3 των Γενικών Γραμματειών. Διευκρινίζουν, δε, ότι θα διατηρηθούν οι αρμοδιότητες των Διευθύνσεων του ΣΔΟΕ, που μεταφέρονται στη νέα Γενική Γραμματεία Φορολογικής Πολιτικής. «Θα κριθεί εκ του αποτελέσματος», σημείωσε χαρακτηριστικά αρμόδιος αξιωματούχος, συμπληρώνοντας ότι αν χρειαστεί, αν διαπιστωθούν δυσλειτουργίες, κανείς δεν απαγορεύει να γίνουν διορθωτικές κινήσεις.

Αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Tο καλύτερο δώρο, σε φοροφυγάδες-λαθρέμπορους και άλλους οικονομικούς εγκληματίες» είναι η κατάργηση του ΣΔΟΕ που ανακοίνωσε η ΝΔ, όπως δήλωσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Πειραιά, Τρύφων Αλεξιάδης, σημειώνοντας ότι θέτει «σε κίνδυνο τις σημαντικές υποθέσεις φοροδιαφυγής-λαθρεμπορίου και οικονομικού εγκλήματος που βρίσκονται τώρα στις αρμοδιότητές του».

«Η κατάργηση του ΣΔΟΕ που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση ΝΔ είναι μία από τις πολλές αποδείξεις για την κρυφή ατζέντα της ΝΔ, για την οποία o ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε προεκλογικά», αναφέρει ακόμα ο κ. Αλεξιάδης, ο οποίος τονίζει ότι «η εκδικητική μανία πολιτικών στελεχών, που κλήθηκαν από το ΣΔΟΕ για να απολογηθούν οι ίδιοι ή συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα, τα οποία είχαν εμπλακεί σε μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, τώρα πλέον αναδεικνύεται με τον χειρότερο δυνατό τρόπο».