Κλείνει κι άλλο εργοστάσιο - Στον αέρα οι 92 εργαζόμενοι της Frigoglass - Η παραγωγή μεταφέρεται στο εξωτερικό

Την άμεση διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου στην Κάτω Αχαΐα ανακοίνωσε ο όμιλος Frigoglass μεταφέροντας την παραγωγή της στο εξωτερικό.

Όπως αναφέρει η κίνηση αυτή «αποσκοπεί στη βελτίωση της κοστολογικής της δομής και στην ενίσχυση της μακροπρόθεσμης ανταγωνιστικότητάς» του ομίλου και γίνεται στο πλαίσιο «των συνεχιζόμενων πρωτοβουλιών αναδιάρθρωσης του παραγωγικού ιστού».

Σημειώνεται πως το εργοστάσιο ήταν το πρώτο του ομίλου και είχε εξελιχθεί σε κέντρο παραγωγής ανταλλακτικών ψυγείων για τα υπόλοιπα εργοστάσια του ομίλου στην Ευρώπη με βάση ένα πρόγραμμα ενίσχυσης του που είχε ξεκινήσει προ πενταετίας.

Και τότε στελέχη του ομίλου έλεγαν ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το εργοστάσιο, με το οποίο υπήρχε και συναισθηματική σύνδεση της οικογένειας Δαυίδ αφού ήταν το πρώτο του ομίλου, να παραμείνει σε λειτουργία και να διασωθούν και οι 80 θέσεις εργασίας σε μία περιοχή που είχε πληγεί σημαντικά απ’ την κρίση.

Σήμερα, το εργοστάσιο στην Κάτω Αχαΐα απασχολούσε 92 εργαζομένους και παρήγαγε ειδικευμένους ψυκτικούς θαλάμους οικιακής χρήσης (wine cooler, corner fringes, cold rooms, cooler drawers) και ελάχιστα ανταλλακτικά.

«Η Frigoglass έχει υλοποιήσει σειρά πρωτοβουλιών κατά το παρελθόν, όπως πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, εκ περιτροπής εργασία, μείωση του μισθολογικού κόστους και μεταφορά παραγωγής από άλλα εργοστάσια του Ομίλου, προκειμένου η παραγωγική μονάδα της Κάτω Αχαΐας να καταστεί οικονομικά βιώσιμη», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ωστόσο αυτές οι προσπάθειες πλέον τερματίζονται αφού «οι παραπάνω πρωτοβουλίες, τελικώς, δεν κατέστησαν την ελληνική παραγωγική μονάδα του Ομίλου ανταγωνιστική»

Σε ο,τι αφορά τους εργαζόμενους, η Frigoglass δηλώνει ότι «αποσκοπεί στην καλύτερη δυνατή στήριξη» τους. Στο πλαίσιο αυτό, έχει καλέσει σε διαβούλευση τους εκπροσώπους των εργαζομένων στην Κάτω Αχαΐα, «προκειμένου να διαμορφωθούν από κοινού οι βέλτιστοι δυνατοί όροι και συνθήκες αποχώρησης των επηρεαζόμενων υπαλλήλων, σύμφωνα με τις δυνατότητες του Ομίλου».

Προτεινόμενα για εσάς