Καταρρέει η ΔΕΗ: Αμφιβολίες ακόμη για την βιωσιμότητα της εταιρίας μετά τις ζημιές 542 εκατ. ευρώ το 2018

Εξαιρετικά δυσάρεστες οι εξελίξεις στη ΔΕΗ, και πολλοί είναι εκείνοι, που κάνουν λόγο ακόμη και για τον κίνδυνο λουκέτου.

Όλα αυτά μετά τον συναγερμό που έκρουσε ο ορκωτός λογιστής της Ernst & Young ο οποίος τόνισε ότι τα όσα συμβαίνουν στην ΔΕΗ εγείρουν σημαντική αμφιβολία σχετικά με τη δυνατότητα της εταιρείας και του ομίλου να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους.

Σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα οι ζημίες αγγίζουν τα τα 540 εκατ. ευρώ,  ενώ αν συμπεριληφθούν οι προς πώληση μονάδες σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη το ποσό εκτοξεύεται στα 900 εκατ. ευρώ.

Στο μεταξύ, «πυρά» κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη, με αφορμή τις δραματικές εξελίξεις στη ΔΕΗ.

«Η ΔΕΗ, οδηγείται στην καταστροφή με απόλυτη ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα την παρέλαβε με 90 εκατομμύρια κέρδη και την παραδίδει με 900 εκατομμύρια ζημιές», τόνισε σχετικά η κυρία Ζαχαράκη και πρόσθεσε:

«Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει, αφήνει πίσω του μια ωρολογιακή βόμβα στη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας. Οι πολίτες να είναι βέβαιοι ότι οι ευθύνες θα αποδοθούν».