Χωρίς αποτέλεσμα η τηλεδιάσκεψη για την πρώτη κατοικία - Νέα προσπάθεια το Σάββατο

Το Σάββατο θα γίνει νέα τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς για να συζητηθεί το θέμα προστασίας της πρώτης κατοικίας, καθώς την Παρασκευή αν και σημειώθηκε πρόοδος, δεν υπήρξε σύγκλιση σε όλα τα θέματα που εγείρει πρωτίστως η ΕΚΤ και το όλο εγχείρημα δεν είχε αποτέλεσμα.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θέλει να περιορίσει όσο το δυνατόν περισσότερο τους επιλέξιμους δανειολήπτες για να ενταχθούν στο νέο πλαίσιο προστασίας πρώτης κατοικίας και για αυτό ζητάει αλλαγές σε επιμέρους κριτήρια.

 

Την Παρασκευή η συζήτηση έγινε σε τεχνικό επίπεδο με τη συμμετοχή και τραπεζικών στελεχών. Στην τηλεδιάσκεψη του Σαββάτου θα υπάρχει και εκπρόσωπος της κυβέρνησης, γεγονός που υποδηλώνει ότι ενδεχομένως θα πρέπει να συζητηθούν και θέματα όπως τα κριτήρια που απαιτούν πολιτικές αποφάσεις. 

Τις μεγαλύτερες αντιδράσεις τις είχαν οι Ολλανδοί και Γερμανοί τεχνοκράτες, λέγοντας πως οι αποφάσεις εκταμίευσης θα πρέπει να περάσουν και απο τα κοινοβούλια τους, συνεπώς δεν έχουν περιθώριο να κάνουν εκπτώσεις στην Ελλάδα.

Σε κάθε περίπτωση τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, καθώς η κυβέρνηση θέλει να καταθέσει το νομοσχέδιο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και οπωσδήποτε πριν από το Eurogroup της 11ης Μαρτίου. 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς