Δεν δίνει το πράσινο φως για την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ το Euroworking Group!

Δεν πρόκειται να κάνουν εκπτώσεις οι θεσμοί στην απαίτηση τους για εφαρμογή των προαπαιτουμένων για τη δόση ύψους περίπου 1 δισ ευρώ, έπειτα από την ολοκλήρωση του EuroWorking Group (EWG) στις Βρυξέλλες.

Τις μεγαλύτερες αντιδράσεις τις είχαν οι Ολλανδοί και Γερμανοί τεχνοκράτες, λέγοντας πως οι αποφάσεις εκταμίευσης θα πρέπει να περάσουν και από τα κοινοβούλια τους, συνεπώς δεν έχουν περιθώριο να κάνουν εκπτώσεις στην Ελλάδα.

Το EWG αποτελεί το προπαρασκευαστικό όργανο του Eurogroup, στο οποίο τα τεχνικά κλιμάκια των υπουργείων οικονομικών της Ευρωζώνης εξέτασαν την έκθεση μεταπρογραμματικής επιτήρησης της Ελλάδας και διαπίστωσαν πως τα αγκάθια παραμένουν, ειδικά στο θέμα του νέου νόμου Κατσέλη και ως εκ τούτου δεν πρόκειται να δώσουν πράσινο φως για την εκταμίευση στο Eurogroup στις 11 Μαρτίου αν δεν υπάρξει θεαματική αλλαγή.

Αν οι ελληνικές Αρχές δεν καταφέρουν να πιέσουν τις μεταρρυθμίσεις σε ικανοποιητικό βαθμό, η απόφαση για εκταμίευση της δόσης θα μεταφερθεί σε επόμενο Eurogroup, πιθανόν σε αυτό στις 5 Απριλίου. Σε όποια περίπτωση πάντως, οι Βρυξέλλες θα κρατήσουν χαμηλά τους τόνους, μη θέλοντας να επιβαρύνουν το κλίμα, δεδομένης της Ελληνικής προσπάθειας για έκδοση 10ετούς ομολόγου.

πηγή: economico.gr

Προτεινόμενα για εσάς