Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Ζητούνται νέοι για πρακτική με μισθό πάνω από 1.000 ευρώ

Την ευκαιρία σε 1.300 φοιτητές και πτυχιούχους, δίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να αναπτύξουν καινούργιες επαγγελµατικές δεξιότητες και να εµπλουτίσουν µε επιπλέον προσόντα το βιογραφικό τους, εάν επιλεγούν να συμμετάσχουν σε επιδοτούμενο πρόγραμμα 5μηνης πρακτικής άσκησης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σε διάφορα όργανά της.

Το επίδοµα διαβίωσης για τις περιόδους πρακτικής άσκησης του 2019 θα είναι 1.196,84 ευρώ τον µήνα και ενδιαφέρον µπορούν να εκδηλώσουν φοιτητές και πτυχιούχοι.

Προϋποθέσεις για την υποβολή των αιτήσεων είναι το πτυχίο (τρία έτη σπουδών), πολύ καλή γνώση της αγγλικής, της γαλλικής ή της γερµανικής γλώσσας και πολύ καλή γνώση µιας δεύτερης επίσηµης γλώσσας της Ευρωπαϊκής Ενωσης (που απαιτούνται για τους υπηκόους της ΕΕ).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις έως τις 4 Φεβρουαρίου 2019 (στις 12.00 ώρα Βρυξελλών), ενώ η πρακτική άσκηση θα ξεκινήσει την 1η Μαρτίου για τους πρώτους νέους οι οποίοι θα επιλεγούν.

Όλες οι πληροφορίες και οι λεπτοµέρειες παρέχονται στον ιστότοπο ec.europa.eu/stages, ενώ σε αυτήν την ηλεκτρονική διεύθυνση θα γίνουν και οι αιτήσεις.

Από την 1η Μαρτίου ή την 1η Οκτωβρίου οι ασκούµενοι αποκτούν πρακτική εµπειρία στη χάραξη πολιτικής της ΕΕ σε ένα πολυπολιτισµικό περιβάλλον.

Κάθε χρόνο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσφέρει δύο περιόδους άσκησης διάρκειας πέντε µηνών για 1.300 άτοµα. Κάθε µία περίοδο, δηλαδή ένα εξάµηνο, υπάρχουν περίπου 650 διαθέσιµες θέσεις.

Οι ασκούµενοι εκτός από το µηνιαίο επίδοµα των 1.200 ευρώ θα έχουν και επιστροφή των εξόδων ταξιδίου, ενώ ταυτόχρονα παρέχεται και ασφάλιση ατυχηµάτων και υγείας.