Υπουργείο Εργασίας: Στην τελική ευθεία το επίδομα ενοικίου - Ποια τα κριτήρια

Στην τελική ευθεία βρίσκεται o καθορισμός του επιδόματος ενοικίου, από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Πλέον, γίνονται οι τελευταίοι υπολογισμοί, ούτως ώστε να διαπιστωθεί ο ακριβής αριθμός των πιθανών δικαιούχων για το επίδομα στέγασης.

Η καταβολή του επιδόματος θα έχει αναδρομική ισχύ από 1.1.2019, ενώ το πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό 400 εκατ. ευρώ και αφορά περίπου 300.000 νοικοκυριά.

Η κυβερνητική πρόταση θα τεθεί υπόψιν στους θεσμούς και εάν υπάρξει συμφωνία, θα προχωρήσει η νομοθέτησή του.Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το επίδομα ενοικίου θα έχει ως εισοδηματικό όριο τα 7.000 ευρώ για κάθε μονοπρόσωπο νοικοκυριό, ενώ ανώτατο όριο θα είναι τα 21 χιλιάδες ευρώ, ανεξάρτητα από τον αριθμό των μελών της κάθε οικογένειας.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να ενισχυθούν περισσότερο από 300.000 νοικοκυριά. Άλλωστε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, έχει εξασφαλίσει περί τα 400 εκατομμύρια ευρώ.

Η επιδότηση του ενοικίου θα κυμαίνεται από 70 έως 210 ευρώ το μήνα – ανάλογα με τον αριθμό των μελών σε κάθε νοικοκυριό, καθώς και τα σχετικά κριτήρια.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, 70 ευρώ θα λαμβάνουν μονοπρόσωπα νοικοκυριά με προσαύξηση 35 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος. Οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν οικονομική ενίσχυση από 840 ευρώ έως 2.500 ευρώ το χρόνο.