Πληρωμή φόρων : Αυξάνονται οι δόσεις, λεει η Παπανάτσιου-Τι προανήγγειλε

Περισσότερες δόσεις για την πληρωμή των φόρων, όπως του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ, σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σύμφωνα με την υφυπουργό Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου.

Οπως ανέφερε στον ΑΝΤ1: «Εξετάζουμε όλες τις περιπτώσεις ώστε κάποιοι φόροι να πληρώνονται σε περισσότερες δόσεις», σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι γίνονται προσπάθειες ώστε το 2019 να υποβληθούν νωρίτερα οι φορολογικές δηλώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της φορολογικής διοίκησης είναι το ηλεκτρονικό σύστημα Τaxis να ανοίξει στα τέλη Μαρτίου. Οσοι υποβάλλουν τη δήλωση τους έως τις 30 Απριλίου θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τους φόρους σε 5 ή 6 διμηνιαίες δόσεις. Αντίθετα, εάν οι δηλώσεις υποβληθούν στα τέλη Ιουνίου, ο φόρος θα καταβληθεί κανονικά δηλαδή σε τρεις διμηνιαίες δόσεις.

Με τον τρόπο αυτό, όπως αναφέρουν στελέχη της φορολογικής διοίκησης, θα μπορέσουν οι φορολογούμενοι να κάνουν καλύτερη διαχείριση ή διαφορετικά να «σπάσουν» σε μικρότερα ποσά τον οφειλόμενο φόρο.

Για το αφορολόγητο

Η κ. Παπανάτσιου αναφέρθηκε και στις συναλλαγές μέσω «πλαστικού» χρήματος, τονίζοντας ότι θα υπάρξει αύξηση του ορίου για το χτίσιμο του αφορολογήτου. Συγκεκριμένα από τα μέσα του 2019 οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συγκεντρώνουν περισσότερες αποδείξεις μέσω «πλαστικού» χρήματος ή e-banking. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική διάταξη αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή στις αρχές Ιανουαρίου και θα προβλέπει περισσότερες αποδείξεις κατά 25 έως 50% ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος του κάθε φορολογουμένου.