Λήξη του θρίλερ της περικοπής των συντάξεων μετά την έγκριση του προϋπολογισμού από το Eurogroup

«Θετική» ήταν η αποτίμηση της δημοσιονομικής πορείας της Ελλάδας στο σημερινό Εurogroup, σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Οικονομικών, που μεταδίδει το ΑΠΕ.

Δεν υπήρξε καμία αναφορά στον προϋπολογισμό της Ελλάδας, ούτε κάποια παρατήρηση στην πρώτη τριμηνιαία έκθεση ενισχυμένης μεταμνημονιακής εποπτείας, κατά τη διάρκεια του Eurogroup, όπως ανέφεραν πηγές του υπουργείου.

Κατόπιν αυτού, λήγει το θρίλερ με την περικοπή των συντάξεων

Δεδομένου ότι δεν υπήρξε κάποια παρατήρηση για τον προϋπολογισμό της Ελλάδας, η κυβέρνηση προχωρά στην κατάργηση της διάταξης για περικοπή των συντάξεων από 1/1/19. Η σχετική ρύθμιση προωθείται στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο στο οποίο περιλαμβάνεται η εν λόγω ρύθμιση αναμένεται να κατατεθεί άμεσα και θα εισαχθεί με την διαδικασία του επείγοντος, προκειμένου έως την άλλη Τρίτη να έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία του στην αρμόδια Επιτροπή και η ψήφισή του στην Ολομέλεια.

Επόμενο ορόσημο η 27η Φεβρουαρίου για την έκθεση που αφορά την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων. στον τομέα των μεταρρυθμίσεων.

Σύμφωνα με την ίδιες πηγές, κατά το πρώτο μέρος της συνεδρίασης του Eurogroup, η Επιτροπή παρουσίασε την πρώτη τριμηνιαία έκθεση ενισχυμένης μετα-προγραμματικής εποπτείας για την Ελλάδα. Ακολούθησε τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών, ενώ δεν σημειώθηκε καμία παρατήρηση από άλλα κράτη μέλη.

Κατά το δεύτερο μέρος της συνεδρίασης, με θέμα τους προϋπολογισμούς των κρατών μελών, δεν υπήρξε καμία αναφορά στον προϋπολογισμό της Ελλάδας.