Αυτό είναι το μεγάλο deal της Eurobank με τη Grivalia Properties - Oι όροι της συμφωνίας

Eurobank και η Grivalia Properties ανακοίνωσαν σήμερα το μεγάλο deal με την Eurobank να προχωρά σε απορρόφηση της Grivalia ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τα κεφάλαιά της. Ακόμη, προχωρεί στη δημιουργία Ειδικού Εταιρικού Σχήματος (SPV) στο οποίο και θα μεταβιβάσει κόκκινα δάνεια κυριότητας της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των δύο εταιρειών, ο νέος όμιλος που προκύπτει, στοχεύει σε δείκτη Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (NPE) 15% έως το 2019 και μονοψήφιο δείκτη έως το 2021.

Τα βασικά σημεία της συμφωνίας:

• Δημιουργία της ισχυρότερης ελληνικής τράπεζας, έτοιμης για ευρύτερη οικονομική ανάπτυξη: Η συγχώνευση δημιουργεί την ισχυρότερη κεφαλαιακά τράπεζα στην Ελλάδα, με δείκτη συνολικών κεφαλαίων 19%, έτοιμη να εξυπηρετήσει τους πελάτες της, να επιστρέψει στην ανάπτυξη και να στηρίξει την οικονομική δραστηριότητα στην Ελλάδα και τη
Νοτιοανατολική Ευρώπη.

  • Περιορισμός των κινδύνων του ισολογισμού:Η Eurobank σχεδιάζει να επιταχύνει ουσιαστικά τη μείωση του δείκτη NPE σε περίπου 15% στο τέλος του 2019 και σε μονοψήφιο ποσοστό έως το 2021, με το διαχωρισμό NPE περίπου €7 δισ. με μία και μόνη συναλλαγή, και το σύνολο των μετόχων να διατηρεί τα οφέλη μίας ενδεχόμενης ανοδικής πορείας των NPE («Σχέδιο Επιτάχυνσης»).
  • Συγχώνευση υψηλής απόδοσης:Η συγχώνευση αυξάνει τα κεφάλαια και τα κέρδη, ο δείκτης CET1 με την πλήρη εφαρμογή του πλαισίου της Βασιλείας ΙΙΙ αυξάνεται στο 13,8% και τα προπροβλέψεων έσοδα στα €0,28 ανά μετοχή. Ο ενιαίος όμιλος στοχεύει σε ισχυρά βιώσιμα κέρδη ανά μετοχή και σε απόδοση άνω του 10% επί των ιδίων κεφαλαίων (RoTE) το 2020.
  • Η ένωση δυνάμεων απελευθερώνει περαιτέρω αξία:Η αξιοποίηση των κορυφαίων στον κλάδο της διαχείρισης ακίνητης περιουσίας της ομάδας της Grivalia, με επικεφαλής τον κ. Γεώργιο Χρυσικό, θα απελευθερώσει την αξία της υφιστάμενης και μελλοντικής ακίνητης
    περιουσίας του ομίλου. Ο κ. Χρυσικός θα προταθεί για τη θέση του μη-εκτελεστικού
    αντιπροέδρου του Δ.Σ. της Eurobank και θα ενταχθεί στην Επιτροπή Στρατηγικού Σχεδιασμού.
  • Ομόφωνη έγκριση:Η συγχώνευση υποστηρίζεται ομόφωνα και συνιστάται από τα δύο Διοικητικά Συμβούλια. Τα Διοικητικά Συμβούλια της Τράπεζας Eurobank Ergasias A.E. («Εurobank» ή «Τράπεζα») και της Grivalia Properties A.E.Ε.A.Π.(«Grivalia») ανακοινώνουν ότι αποφάσισαν ομόφωνα να ξεκινήσουν τη συγχώνευση των δύο εταιρειών, με απορρόφηση της Grivalia από την Eurobank, σύμφωνα με τις 2 σχετικές διατάξεις του εταιρικού δικαίου, του ν.2515/1997 και του ν.2166/1993 όπως εφαρμόζονται και ισχύουν (η «Συγχώνευση»).

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Τράπεζας Eurobank Ergasias A.E. («Εurobank» ή «Τράπεζα») και της Grivalia Properties A.E.Ε.A.Π.(«Grivalia») ανακοινώνουν ότι αποφάσισαν ομόφωνα να ξεκινήσουν τη συγχώνευση των δύο εταιρειών, με απορρόφηση της Grivalia από την Eurobank, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του εταιρικού δικαίου, του ν.2515/1997 και του ν.2166/1993 όπως εφαρμόζονται και ισχύουν (η «Συγχώνευση»).

Διαβάστε όλους τους όρους της Συγχώνευσης…

διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στο economico.gr