«Να υποβάλλουν αιτήσεις για τα αναδρομικά και οι νέοι συνταξιούχοι»

Την ώρα που η σύγχυση με τα αναδρομικά στις συντάξεις εντείνεται κάθε μέρα όλο και περισσότερο αντί να αποσαφηνίζεται και οι νέοι συνταξιούχοι διεκδικούν επιστροφή χρημάτων.

Οσοι συνταξιοδοτήθηκαν μετά τις 13 Μαίου 2016 -οι λεγόμενοι νέοι συνταξιούχοι- πρέπει να κάνουν αιτήσεις στα ασφαλιστικά ταμεία για τα αναδρομικά και προκειμένου να μην υπάρξει παραγραφή των απαιτήσεων τους.

To ΕΝΥΠΕΚΚ

Τις σχετικές επισημάνσεις κάνει η ΕΝΥΠΕΚΚ του Αλέξη Μητρόπολου, καλώντας τους νέους συνταξιούχους να υποβάλλουν τις αιτήσεις.  Τα αναδρομικά στις συντάξεις αφορούν όλους, επισημαίνει η ΕΝΥΠΕΚΚ και προσθέτει ότι:

«Μετά τις τελευταίες δικαστικές εξελίξεις από τα Ανώτατα Δικαστήρια της χώρας που δικαιώνουν τους παλιούς συνταξιούχους και κηρύσσουν αντισυνταγματικές τις διατάξεις των νόμων που επέβαλαν τις περικοπές των κύριων και επικουρικών συντάξεων και κατήργησαν τα Δώρα Χριστουγέννων-Πάσχα και του επιδόματος αδείας, θα πρέπει και όσοι συνταξιοδοτήθηκαν μετά την ισχύ του ν. 4387/2016 (13-5-2016) να καταθέσουν μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους αίτηση προς τον ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ προκειμένου να διακόψουν την παραγραφή και να διασφαλίσουν τις αξιώσεις τους, ενόψει και της έκδοσης αποφάσεων από το ΣτΕ επί προσφυγών που ασκήθηκαν για συγκεκριμένες διατάξεις του «νόμου Κατρούγκαλου» (ν. 4387/2016).»