Με τη συμμετοχή του ΔΝΤ η μεταμνημονιακή εποπτεία

Η… ζωή μετά τα Μνημόνια θα έχει και πάλι ΔΝΤ, καθώς το Ταμείο θα συμμετάσχει στο σύστημα της αυξημένης μεταμνημονιακής επιτήρησης της Ελλάδας.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρυ Ράις είπε ανοιχτά αυτό που δεν μπορούσαν ή δεν ήθελαν να πουν οι κύριοι Βάλντις Ντομπρόφσκις και Πιερ Μοσκοβισί. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Ράις χρησιμοποίησε και αυτός τον όρο «αυξημένη επιτήρηση για να περιγράψει την δική του διαδικασία παρακολούθησης, το «Post Program Monitoring», το οποίο θα ενεργοποιηθεί αμέσως μετά την 20ή Αυγούστου.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ είπε επίσης ότι το Ταμείου θα εκδίδει δύο εκθέσεις το χρόνο για την Ελλάδα, ενώ και οι αποστολές του στην Ελλάδα θα συμπίπτουν και θα συντονίζονται με τις αντίστοιχες των Ευρωπαίων.

Πριν τις 21 Αυγούστου όμως και την ενεργοποίηση της ενισχυμένης επιτήρησης, στις 27 Ιουλίου, το ΔΝΤ θα δημοσιοποιήσει και την Έκθεση του άρθρου IV του Ταμείου, όπου θα περιλάβει την δική του Ανάλυση για την Συμφωνία του Eurogroup για το ελληνικό Χρέος. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ταμείο θα εκφράζει τις επιφυλάξεις του για την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά του πέραν του 2033, στέλνοντας έτσι και μηνύματα στους ξένους επενδυτές για την στάση που πρέπει να τηρήσουν απέναντι στην Ελλάδα.

(Από το newsroom.gr του Economico.gr με τη συνεργασία του Newmoney.gr)