Μοσκοβισί: Ιστορική η σημερινή ημέρα για την Ελλάδα και την Ευρώπη

«Πρέπει να θυμόμαστε τις τόσες πολλές ώρες και ημέρες και το πολιτικό κεφάλαιο που ξοδέψαμε για να διορθώσουμε την κατάσταση, που ήταν απειλή για την επιβίωση του ευρώ», σημείωσε ο Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, για την οποία εμφανίστηκε εξαιρετικά αισιόδοξος.

«Θα είναι μια ιστορική ημέρα για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Για την Ελλάδα, που μετά από οκτώ χρόνια δύσκολων μεταρρυθμίσεων και σκληρής προσαρμογής θα είναι σε θέση να προχωρήσει βασισμένη στα δυο της πόδια. Θα είναι και για εμάς ιστορικό γεγονός. Θα σημαίνει ότι πλέον έχουμε αφήσει την κρίση της ευρωζώνης πίσω μας», τόνισε.

«Είμαι πολύ σίγουρος ότι θα βρούμε τη λύση σήμερα. Είναι το καθήκον μας. Ως επίτροπος θα εξηγήσω τα prior actions που ολοκλήρωσε η Ελλάδα. Είναι θέμα των εταίρων της Ελλάδας να αναλάβουν τη δική τους ευθύνη. Είμαι σίγουρος ότι θα το καταφέρουμε σήμερα και η 21η Ιουνίου θα είναι σημαντική ημέρα για όλους μας».

Για το θέμα του χρέους, επανέλαβε ότι θα πρέπει να είναι ένα αξιόπιστο πακέτο, που θα πείθει τις αγορές. Χωρίς να δώσει λεπτομέρειες καθώς δεν είχε αρχίσει η συνεδρίαση, δήλωσε ότι «το κλίμα είναι πολύ αισιόδοξο από όλες τις πλευρές που κάθονται στο τραπέζι».

«Ξέρουμε τις παραμέτρους, θα καλύψουμε τα κριτήρια και θα βρούμε λύση τις επόμενες στιγμές, ώρες, λεπτά».