Στα σκαριά το «μνημόνιο επιτήρησης» - Επιτροπή Εποπτείας 170 ατόμων για 15 χρόνια στην Αθήνα

Μπορεί ο πρωθυπουργός να επιμένει στο αφήγημα της «καθαρής εξόδου» τον Αύγουστο, ωστόσο η Κομισιόν ξεκίνησε ήδη τις διαδικασίες για την εγκατάσταση μόνιμης «Επιτροπής Εποπτείας» στην Αθήνα.Το μνημόνιο επιτήρησης είναι στα σκαριά…

«Επιτροπή Υποβοήθησης»

Το επίσημο όνομα αυτού του οργάνου θα είναι «Επιτροπή Υποβοήθησης» – στη λογική που η τρόϊκα μετονομάστηκε κάποτε σε «Θεσμούς» – και ή πρόβλεψη του χρόνου της λειτουργίας του θα είναι 15 χρόνια.

Αρμοδιότητα του νέου οργάνου θα είναι η στενή παρακολούθηση της εφαρμογής , κατά υπουργείο και υπηρεσία, των μέτρων και ρυθμίσεων που θα συμφωνηθούν μεταξύ δανειστών και Ελλάδας σε ένα νέο πρόγραμμα ελάφρυνσης του χρέους, που θα ακολουθήσει τη λήξη του μνημονίου, τον Αύγουστο.

Θα τους βλέπουμε 15 χρόνια

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του economico.gr, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Κομισιόν συγκεντρώνουν ήδη και μελετούν τα βιογραφικά ελλήνων και ευρωπαίων επιστημόνων που θα πλαισιώσουν τα στελέχη των Βρυξελών, τα οποία θα εγκατασταθούν στην Αθήνα για 15 χρόνια.

Η συμβάσεις όσων προσληφθούν θα είναι πενταετείς και θα υπόκεινται σε 5ετή ανανέωση.

Για να μην αρχίσουμε πάλι το «τσάμικο»

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, οι δανειστές έχουν καταλήξει σε ένα «εργαλείο» στενής εποπτείας της ελληνικής οικονομίας, προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξει, μετά τον Αύγουστο, «τσάμικο» προεκλογικών και άλλων εκτροπών από τη δημοσιονομική πειθαρχία και τις μεταρρυθμίσεις που έχει συμφωνήσει η χώρα.

Αυτό σημαίνει ότι θα εφαρμοστούν χωρίς καμία αλλαγή όσα έχει υπογράψει η κυβέρνηση για περικοπές συντάξεων, περιορισμό του αφορολόγητου, μεγάλα πολυετή πλεονάσματα και μεταρρυθμίσεις.

Υπηρεσία του «εργαλείου»

Ο πρόεδρος του Eurogroup, σε επιστολή του προς τους θεσμούς, εξήγησε ότι η Κομισιόν έχει προετοιμάσει το «εργαλείο» της διαρκούς επιτήρησης της ελληνικής οικονομίας. Αυτή η εξέλιξη συνδέεται με ρυθμίσεις που θα υιοθετηθούν για την ελάφρυνση του χρέους.

Το «εργαλείο» αυτό θα προβλέπει τακτικές επισκέψεις κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα, όπου θα εγκατασταθεί και η μόνιμη «Επιτροπή Υποβοήθησης» την οποία σας αποκαλύπτουμε σήμερα.

Με δυό λόγια

Ο «στενός κορσές» των δανειστών στην ελληνική οικονομία, για τον οποίο σας έχουμε ενημερώσει εγκαίρως, ράβεται κανονικά. Σε λίγο αρχίζουν και οι πρόβες…

Πηγή: www.economico.gr