Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ΙΙ: Από σήμερα οι αιτήσεις για Αττική και Νότιο Αιγαίο

Ξεκίνησε σήμερα η υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ» για Αττική αλλά και Νότιο Αιγαίο.

Ο προϋπολογισμός της κάθε αίτησης δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 25.000 ευρώ, εκ των οποίων η επιδότηση μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 17.500 ευρώ.

Τι πρέπει να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μπουν στη διεύθυνση exoikonomisi.ypen.gr προκειμένου να υποβάλουν τις αιτήσεις τους και η ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Με απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας διπλασιάστηκαν οι πόροι του προγράμματος προκειμένου να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση. Έτσι, το σύνολο της χρηματοδότησης του προγράμματος μαζί με τα τραπεζικά δάνεια αναμένεται να προσεγγίσει το 1 δισ. ευρώ.

Ήδη έχουν ανοίξει οι αιτήσεις για Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρο, Θεσσαλία και Δυτική Ελλάδα, τη Δευτέρα, 19 Μαρτίου και για Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Δυτική Μακεδονία, Ιόνιο, Βόρειο Αιγαίο και Κρήτη τη Δευτέρα, 26 Μαρτίου.

Για τις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδα και Πελοποννήσου, εξαντλήθηκαν ήδη τα κονδύλια του προγράμματος επιδότησης, καθώς με τις αιτήσεις που υπεβλήθησαν από τη Δευτέρα, δεσμεύτηκε το σύνολο των διαθέσιμων πόρων μετά και την απόφαση για διπλασιασμό του αρχικού προϋπολογισμού.

Το πρόγραμμα παρέχει επιδοτήσεις έως 70%, ανάλογα με το εισόδημα και την οικογενειακή κατάσταση.